De grote Koefnoen Kroningsspecial

25 april 2013 11:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Koefnoen neemt op geheel eigen wijze afscheid van koningin Beatrix. Met natuurlijk heel veel typetjes en hilarische sketches.

Na een ontelbaar aantal sketches te hebben gemaakt over de koninklijke familie, kan Koefnoen het aftreden van Beatrix natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. In een speciale uitzending duiken de makers in het archief en worden de leukste en grappigste sketches over de Oranjes nog eens uitgezonden. Maar Paul Groot en Owen Schumacher komen ook met nieuwe typetjes die een rol spelen tijdens de kroning.

Prins met wc-potten

De mannen van Koefnoen vinden het maar jammer dat de koningin haar ambt overdraagt aan Willem-Alexander. „Een imitatie van een waardige vorstin kan met een kleine afwijking van het protocol al op je lachspieren werken. Terwijl deze prins, die we bij eerdere gelegenheden met wc-potten hebben zien smijten, de satire ver voorbij is”, aldus de komieken.

Sanne Wallis de Vries

Naast Groot en Schumacher spelen ook Dick van den Toorn, Marjan Luif, Martine Sandifort (op foto als Willem-Alexander, Beatrix en Máxima) en Sanne ­Wallis de Vries een rol in de special.

Meer over