De halve finale van De Pelgrimscode

We naderen de ontknoping van De Pelgrimscode en in de halve finale moet nog één onfortuinlijke strijder het veld ruimen.

De eindstreep is in zicht voor de vier overgebleven kruisvaarders in De pelgrimscode. De heilige stad Jeruzalem komt steeds dichterbij en ze kunnen de felbegeerde schat van 10.000 euro haast ruiken. Maar niet iedereen zal de Israëlische hoofdstad bereiken. De emotionele en fysieke ontberingen zijn nog niet voorbij. Presentator Bert van Leeuwen (foto) heeft nog een paar pittige opdrachten in petto voor de bedevaartgangers, voordat ze de bijbelse stad mogen betreden.

De halve finalein het Heilige Land

In de halve finale arriveren de resterende BN’ers per schip bij de kust van het Heilige Land. Bij de ruïnes van het eeuwenoude dorpje Caesarea binden zij de strijd met elkaar aan in de zinderende hitte. Terwijl hoge golven op de pier beuken kost het de halvefinalisten bloed, zweet en tranen om zich staande te houden onder de brandende zon. Voor één dappere pelgrim valt vanavond alsnog het doek. Aan het eind van de dag maken drie finalisten zich op voor de woeste eindstrijd.

Reageren