De kandidaten over de finale

Vanavond kunnen we genieten van de grote finale van Wie is de Mol? In een AVRO-video lichten een aantal kandidaten weer een tipje van de sluier op. Wat ze daarin allemaal vertellen? Dat lees je hier!

De weken zijn werkelijk weer voorbijgevlogen, want vanavond is het alweer tijd voor de grote finale van Wie is de Mol?. Wie komt er dit seizoen als winnaar uit de bus en - nog veel belangrijker - wie heeft de boel de hele tijd lopen te besodemieteren? De ontknoping is nabij.

Paniek
Geen van de kandidaten had verwacht dat ze de finale zouden halen. Viviënne: "Jeetje, in één keer zat ik in de finale. Te gek, maar tegelijkertijd overviel me ook een gevoel van paniek. Want dit is het: het het einde van Wie is de Mol? Eerlijk gezegd vond ik die finale best eng."

Uitschreeuwen
Jon is vooral enthousiast over het naderen van de ontknoping. "Te gek dat ik de finale heb bereikt. Maar je werkt zo hard toe naar het willen uitschreeuwen... het willen weten wat de uitkomst van die laatste aflevering is. En dat met twee schatten van meiden van wie je toch een beetje bent gaan houden, dat is eigenlijk heel raar."

Kiss of Death
Maar voor het zover is, moeten de kandidaten eerst nog wat extra geld verzamelen. "The 'Kiss of Death' was heel gaaf", vertelt Anniek. " We moesten op een parcours in een geblindeerde auto zoveel mogelijk vlaggetjes omver rijden. Dit was een van de opdrachten in Wie is de Mol? waarvan ik later dacht: had ik maar harder gereden en zo meer geld opgehaald door meer vlaggetjes te raken."

Zwart-wit scherm
De video eindigt met het inmiddels beruchte zwart-wit scherm, waarin deze keer aan alledrie de finalisten de vraag "Ben jij de Mol?" wordt gesteld. De kandidaten reageren zeer verschillend:

  • Anniek zegt eerst vol overtuiging ja, dan vol overtuiging nee. Daarna lacht ze geheimzinnig en zegt dan: "Misschien."
  • Viviënne zegt helemaal niks terwijl ze schijnbaar onschuldig de camera inkijkt.
  • Jon tenslotte zegt gortdroog dat "ik deze vraag op dit moment niet kan beantwoorden."
Wie is het?
Vind jij Jons opmerking over "het uitschreeuwen" (dat hij de Mol is?) ook zo verdacht? Of spreekt Annieks laconieke opmerking over dat ze meer haar best voor de Kiss of Death-opdracht had moeten doen boekdelen? Of denk jij dat Viviënne's reactie op de vraag of zij de Mol is een typisch geval van 'Zwijgen is toestemmen' is? Kortom: wie is volgens jou de Mol? Reageer!

Reageren