De KRO en DWDD hebben geen ruzie meer

19 november 2012 17:03 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De KRO en De Wereld Draait Door hadden behoorlijke mot met elkaar over Boer Zoekt Vrouw, maar de ruzie is dankzij een goed gesprek bijgelegd. 

De KRO was boos op De Wereld Draait Door omdat gasten Sanne Wallis de Vries en Elle hoofdredactrice Cécile Narinx vervelende dingen zeiden over de Boer Zoekt Vrouw-boeren en hun vriendinnen. Vooral boer Aad moest het ontgelden. Zo refereerde Sanne aan de dames van boer Aad als wezens. 

Yvon en Arie

Het gevolg was dat de KRO weigerde om De Wereld Draait Door beelden te laten uitzenden van Boer Zoekt Vrouw. Dat loste het programma van Matthijs van Nieuwkerk op door cabaretiers in te huren die de boeren nadeden. KRO-coryfeeën Yvon Jaspers en Arie Boomsma mochten geen tafeldame- en heer meer zijn. 

Afgelopen 

Na een goed gesprek is de lucht nu geklaard tussen de partijen. Wel een beetje laat voor DWDD omdat Boer Zoekt Vrouw inmiddels afgelopen is. Voor de uitzending van vanavond het het VARA-programma nog cabaretiers ingehuurd. Boer Willem, boerin Henrieke en Jeanette zitten aan tafel. 

Meer over