De laatste keer De Pfaff's (met video)

De koek was ook wel een beetje op, maar eerlijk is eerlijk: de Pfaff’s hebben ons toch mooi tien jaar lang geëntertaind. Maar daaraan is nu echt een eind gekomen.

De familie Pfaff bivakkeert al enkele weken in Lapland om het laatste, twaalfde seizoen in stijl af te sluiten. Jean-Marie en Carmen Pfaff, Kelly & Sam, Lyndsey & Dave en Debby & Nicolas en al hun kinderen kijken nog eenmaal terug op tien bewogen jaren van De Pfaff's. En zoals u gewend bent van het Vlaamse gezin: de waterlanders blijven maar komen.

Familie schnabbel
Eén van de opvallendste fragmenten die werden getoond is het moment waarop Lyndsey haar beklag doet over de de schaduwzijde van de docusoap. „De Pfaffs worden altijd als vullertje gebruiken als ze een gat in een roddelblad hebben. Als je in een docusoap zit, ben je ineens geen mens meer. Het is normaal geworden dat ze leugens over je verspreiden; ze bellen niet eens om te checken of iets wáár is.”

Buiten die keerzijde ziet de familie ook wel dat de serie haar vooral veel goeds heeft gebracht. Niet alleen werden de dames en heren er goed voor betaald, hun carrières kwamen ook lekker van de grond. Kelly werd, naast model, presentatrice, Sam had vele schnabbels als zanger en Jean-Marie kreeg nog meer boekingen als spreker.

Vriendschappen
En vergeet de aimabele mensen niet die de familie dankzij de docusoap heeft ontmoet. In de laatste minuten van de aflevering (zie video) komt een stoet aan opmerkelijke, vaak bekende Vlamingen voorbij (onder wie Paul Jambers en onze eigen Frans Bauer), die de Pfaff’s bedanken voor tien jaar mooie tv en bijzondere vriendschappen. En wéér pinkt de familie een traantje weg.

En dan te bedenken dat dit niet eens het laatste optreden van (een van) de Pfaff’s hoeft te zijn: de familie onderhandelt nog met Nederlandse en Duitse zenders over een nieuwe docusoap.

Reageren