De lama’s overschrijden alle theatergrenzen

De lama's zijn op theatergebied heel vernieuwend. Er bestaat een lange lijst van theatervormen. Een deel hiervan, zoals de doventolk of de emotionele achtbaan waarbij steeds emoties wisselen in een scene, wordt ook gebruikt in de traditionele theatersport.

Maar het merendeel is uit het brein van de Lama's ontsproten. Ze zijn eigenlijk best wel doorgeschoten met het uitbreiden van de theateronderdelen. Een greep met de meest opmerkelijke vormen mét voorbeelden
Let op: als je geen plaatje ziet bij het filmpje, scoll dan iets naar beneden en klik op de playknop op het rode balkje.

De gehandicaptenscène
Twee Lama-duo's spelen een scène waarin één medeklinker niet mag voorkomen. Wordt de letter toch gezegd, dan is de andere helft van het team aan de beurt.

Lange Frans en Baas B


Papier hier
Twee Lama's spelen een scène, waarbij ze zinnen voorlezen van papieren vliegtuigjes of propjes. De zinnen komen uit Nederlandse liedjes en ze moeten direct in de scène verwerkt worden.

Voorbeeld met Daphne Deckers
type="application/x-shockwave-flash"/>

Met het Nederlandstalige lied


Wereldkampioenschap in slow motion
Twee Lama's zitten in de finale van het wereldkampioenschap van een willekeurige (meestal niet-bestaande) sport in slowmotion. Een derde Lama geeft commentaar. De Lama's kunnen elkaar ook beïnvloeden.

Met Ruud de Wild


Wereldvisiesongfestival
Drie Lama's nemen deel aan het wereldvisiesongfestival. Ze vertegenwoordigen elk een land, en krijgen een onderwerp om over te zingen. De vierde Lama presenteert en maakt het door zijn introductie nog iets moeilijker.

Voorbeeld met Humberto Tan


En met Rob Kamphues (zie je hier geen plaatje, klik dan op play in de rode balk)


De dierenwinkel
Iemand moet in een dierenwinkel raden welk dier hij heeft gekocht en wat daar mis mee is door een gesprek te voeren met de eigenaar van de winkel. De eigenaar en het publiek weten wel welk dier het betreft en wat er mee aan de hand is. Vaak zijn het dieren die in verband staan met de "koper" of een rare gewoonte, zoals "een dressuurpaard dat net zo danst als Tijl", of "een aap die z'n baas na doet", waarbij Ruben de koper was.

Met Jim….

Meer over:

Reageren