De Leeuw schrapt wilde dieren

Paul de Leeuw (48) weert voortaan wilde dieren uit zijn show. Onlangs was er nog een olifant te gast in het programma De Leeuw Op Zondag en afgelopen uitzending zou een circustijger zijn opwachting maken.

"We zullen het niet meer doen. Het kan niet, het kan echt niet", verontschuldigde de presentator zich zondag in zijn televisieprogramma.

Aan de haak
Tijdens de uitzending wees de directeur van de campagne Wilde Dieren De Tent Uit op de erbarmelijke omstandigheden - zowel qua leefsituatie als trainingsmethoden - waaronder wilde dieren tot hun kunstjes komen.

Olifanten worden bijvoorbeeld trucjes aangeleerd met behulp van een 'olifantenhaak'. Het stuk ijzer wordt in de huid van de olifant aangebracht en als het dier niet luistert, geeft de dierentemmer een flinke ruk.

Gerard Joling
Dezelfde tijger die bij Paul's programma backstage vertoefde, speelt ook een rol in Gerard Joling's videoclip Ik Leef Mijn Droom. Ook Gerard ligt onder vuur.

Wilde Dieren De Tent Uit startte twee weken geleden een e-mailactie tegen het gebruik van de tijger. Naar verwachting worden binnenkort vijfduizend protestbrieven overhandigd aan de zanger in de hoop dat Gerard een voorbeeld neemt aan Paul en ook afstand doet van het gebruik van wilde dieren.

Reageren