De leukste kerstfilms (tot 24 december)

Kerst en de donkere dagen ervoor lenen zich bij uitstek voor een goede film. Hierbij onze tips tot 24 december.

Kerstfilm - Scrooge

VS 1988. R: Richard Donner. A: Bill Murray, Karen Allen, John Forsythe e.a. Deze kerstfilm is een eigentijdse en allesbehalve brave bewerking van het kerstsprookje van Charles Dickens, met dit keer een gewetenloze baas van een televisiezender die met kerst door drie geesten wordt bezocht. Het verhaal is ontdaan van zijn kleffe sprookjeslaag, maar eindigt net zo mierzoet. Bestel Scrooge hier, nu € 7,99.

Zaterdag 15 december 14.05 belgië 1

Kerstfilm - Love Actually

GB 2003. R: Richard Curtis. A: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Emma Thompson e.a. Deze kerstfilm volgt het liefdesleven van acht Londenaars in de aanloop naar kerst. Zo wordt de nieuwe premier (Grant) verliefd op de koffiedame, terwijl zusje Thompson huwelijksproblemen heeft. Geweldige komedie, met een hilarische Bill Nighy als aan de drugs verslaafde ex-rocker. Bestel Love Actually hier, nu € 6,99.

Woensdag 19 december 20.30 rtl 5

Kerstfilm - The Smurfs: A Christmas Carol

VS 2011. R: Troy Quane. Deze kerstfilm is een korte smurfenbewerking van A Christmas Carol met de smurfen zoals ze in 2011 in de bioscoop te zien waren: als gelikte computeranimatie dus. Wie anders dan Moppersmurf is Scrooge. Bestel The Smurfs A Christmas Carol hier, nu € 11,99.

Zaterdag 22 december, 17.00 ketnet

Reageren