De live uitreiking van de Gouden Loeki op Nederland 1

Art Rooijakkers presenteert voor het eerst De Gouden Loeki, de prijs voor de beste tv-reclame. Art treedt daarmee in de voetsporen van Ruben Nicolai, die de feestelijke uitreiking vorig jaar voor zijn rekening nam.

Reclamemakers kijken vol spanning uit naar de uitreiking van de Gouden Loeki voor de beste reclame van het jaar, gepresenteerd door Art Rooijakkers.

Internetverkiezing

De kijkers bepalen wie er met het beeldje naar huis gaat; het afgelopen jaar is elke maand via marktonderzoek en een internetverkiezing een top-3 vastgesteld.

Top 5

In totaal zijn er 36 spotjes. Een nieuwe internetverkiezing levert een top-5 op, die aan het begin van deze uitzending wordt bekendgemaakt.

Leuke reclames

Leuke spotjes zijn er in elk geval genoeg. Zo is Centraal Beheer een van de kanshebbers met een spotje over een koekoeksklok. Cas Jansen en Jack Wouterse maakten een reeks commercials voor C1000. En Hak-boegbeeld Martine Bijl nam na 27 jaar afscheid van Hak. Haalt een van hen de top-5?

Gouden Loeki

De Gouden Loeki is een Nederlandse prijs voor de beste reclamespot op televisie. De prijs is vernoemd naar de pop Loeki de Leeuw, een bekend gezicht in de Nederlandse huiskamers. Loeki vrolijkte van 1997 tot 2004 de reclames van de STER op.

Negentiende editie

Het is dit jaar de negentiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Sinds de oprichting van het festival in 1995 hebben vele onvergetelijke reclames de prijs in ontvangst mogen nemen. Wie herinnert zich niet “Bommetje!” van Melkunie en “Rolo”, over de olifant met het ijzersterke geheugen?

Live

De uitreiking van de Gouden Loeki is live te volgen vanaf 20.30 uur op Nederland 1.

Reageren