De mannen van Droog Brood bakken geen zoete broodjes

Zaterdagavond zendt de VARA de cabaretshow Dat Wordt Oorlog van Droog Brood uit. Bekijk hier alvast een klein voorproefje van het programma.

In Dat Wordt Oorlog van Droog Brood maken twee mannen elkaar voortdurend ‘de pies lauw’, zoals ze in Brabant zeggen. Het is een formule waarmee het cabaretduo, bestaande uit Bas Hoeflaak (links) en Peter van de Witte, sinds 2001 met succes aan de weg timmert.

Absurdisme van hoog niveau

Bas speelt de lompe praatjesmaker met het hart van goud, Peter de welopgevoede pestkop die het niet zo kwaad bedoelt. Een spoedcursus Engels, een poging samen muziek te maken, een etentje: het loopt allemaal uit op ruzie en chaos. ‘Absurdisme van hoog niveau’, noemde een theatercriticus het ­programma.

Superkoningen van het understatement

Bas en Peter bestempelen zichzelf als ‘de superkoningen van het understatement’. Dat wordt oorlog, hun zesde voorstelling, stamt uit 2012 en is volgens hen "een superhilarisch kwaliteitsbombardement van grappen en humor, verpakt in ogenschijnlijk losse sketches die toch op een soort onderbuik­niveau een geniaal verband ­lijken te hebben met elkaar."

Bekijk hieronder de trailer van de show:

Reageren