De mannen van Floor Faber

Floor Faber (Georgina Verbaan) worstelt wat af met de liefde. Menno, Martijn en Erik zijn de mannen in haar leven, wij vroegen hen de kleren van het lijf.

Daniël Boissevain (40) speelt Menno. Wie is Menno?

"Menno is een kunstenaar en kan daar goed van rondkomen. Hij woont op zichzelf en zit niet te wachten op een vrouw, maar vindt het wel een leuke bijkomstigheid als hij Floor Faber ontmoet. Hij is erg gek op haar. Maar hij is niet het type huisjeboompje-beestje. Hij wil zijn vrijheid niet opgeven."

Lijk je op hem?

"Nee, niet echt. Ik hou er meer van om dingen met iemand te delen. Maar net als bij elke rol geldt: je haalt het toch uit jezelf. Iedereen heeft meerdere kanten."

Wat is er zo leuk aan Floor Faber?

"Ze is heel innemend, een schatje. Ze geniet, heeft een open persoonlijkheid. Het chaotische dat ze heeft, vind ik ook heel aantrekkelijk. Nee, dat is niet irritant. Ontzettend lief juist! Heel eigen."

Wat vind je van je collega's?

"Het is een supercast, een ontzettend leuke club mensen bij elkaar.
Ik hoop ook dat de serie nog heel lang doorgaat. Maar ik kan je nu
alvast verklappen dat het na drie afleveringen exit Menno is. Of ik
terugkom? Dat weet ik nog niet..."

Roeland Fernhout (37) speelt Martijn. Wie is Martijn?

"Martijn is de beste vriend van Floor Faber, al jaren. Hij is net een
levensfase verder dan zij en heeft alle dingen waarover zij in paniek raakt, al meegemaakt. Daarom kan hij goede raad geven. Kortstondige relaties gaat hij makkelijk aan, maar toch knaagt er iets. Hij wil iemand om zijn leven mee te delen. Iets wezenlijks."

Lijk je op hem?

"Totaal niet. Ik ben al bijna twintig jaar getrouwd. Hij heeft wel mijn lach, mijn ogen, mijn ervaring, maar verder niet. Het is als acteur ook veel leuker om niet op je personage te lijken. Dan moet je ernaar op zoek gaan. Ik ben veel te veel acteur om een type te spelen dat op mezelf lijkt."

Je speelt een homoseksueel.

"In All Stars speelde ik al de homoseksuele Bram, maar dat was een totaal ander personage. Ik heb het lang afgehouden, was bang om in een bepaalde hoek gezet te worden, zeker als je jong bent."

Hoe zijn je collega's?
"Briljant, ik heb zelden zo’n goede cast meegemaakt. Iedereen die langskomt, is zo goed. Ik ben helemaal op m'n plek hier. Het is
hier zo fi jn en gezellig. Dit is wel het neusje van de zalm hoor. Het
resultaat vind ik echt hartverwarmend; ik ben er zo van onder de
indruk. Je kunt niet van de serie houden, maar je kunt níet zeggen
dat het niet goed is. Want het is echt steengoed."

Teun Kuilboer (27) speelt Erik. Wie is Erik?

"Ik ben de ex-vriend van Floor. In de eerste aflevering gaat het uit tussen ons, maar misschien zijn we toch elkaars grote liefde. Dat moet later nog blijken. Ik heb zelf bedacht dat Erik een sportjournalist is. Hij heeft in ieder geval een goede, veilige baan. Het is een keurige jongen."

Lijk je op hem?

"Nee, ik ben niet zo veilig en rustig. Maar ik speel 'm wel, dus er zit toch iets van mij in hem."

Zou je een vriendin als Floor kunnen hebben?

"Zeker wel. Floor is een heel aandoenlijk meisje. Ze is vrij onhandig, maar ze heeft ook ballen. Dat maakt haar aantrekkelijk."

Ben je blij met je collega's?

"Ik ken Daniël al heel lang. Nog uit de tijd van Meiden van De Wit. Roeland ken ik van het uitgaan. Maar tot nu toe heb ik bijna alleen scènes met Georgina gehad."

Is het een voordeel dat Floor Faber in Amsterdam wordt opgenomen?

"Amsterdam is voor mij een thuiswedstrijd. En het is sowieso een stuk beter dan bijvoorbeeld twee weken in een bungalow in Den Helder te moeten zitten. Dat heb ik ook wel eens moeten doen. Nu kan ik lopend naar m'n werk."

Reageren