Zomerreeks van start

De meest spraakmakende kandidaten van De slimste mens ooit

15 juli 2019 12:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Philip Freriks en Maarten van Rossem maken zich klaar voor het veertiende seizoen van De slimste mens. De twee kregen eerder al te maken met drie spraakmakende kandidaten.

Tekst: Dominique Hofman

Marcel van Roosmalen

NRC-columnist Marcel van Roosmalen staat bekend om zijn droge humor en die liet hij ook in De slimste mens niet achterwege. In het afgelopen winterseizoen vertelde de journalist dat hij van oud-winnaar Roelof de Vries de tip had gekregen om ‘de goede antwoorden te geven’. Van Roosmalen, alle vier de afleveringen gehuld in dezelfde outfit, maakte al snel duidelijk geen fan te zijn van avocado’s. Gelukkig kon hij dat thuis gewoon vertellen en had hij ‘qua avocado’s dus zeker een transparante relatie. Verder bekende hij dat hij graag beroepsvoetballer had willen zijn: “Dan had ik hier niet gezeten, dat kan ik je wel vertellen.”

Tim den Besten

Voor zijn deelname in het vorige zomerseizoen was Tim den Besten duidelijk nerveuzer dan de droge Van Roosmalen. De presentator hield niet van spelletjes, dus het was volgens Freriks al een wonder dat hij er zat. Wiebelend op zijn stoel probeerde hij het beste ervan te maken, met antwoorden als ‘vliegjes’ en ‘vlinders’ op de vraag wat hij over Bambi wist. In de galerijronde sloeg de paniek pas echt toe. Den Besten wist geen enkel spreekwoord te herkennen en paste alsof zijn leven ervan afhing: “Ik dacht dat ik doodging.”

Stefano Keizers

De spraakmakendste kandidaat van alle edities is misschien wel Stefano Keizers. In zijn excentrieke outfits vertelde de cabaretier de wildste verhalen. Zo was hij vroeger eigenaar van een Chinese keramiekfabriek, zou hij zijn ondergeplast door een tijger in Artis en was hij ooit in het huwelijksbootje gestapt met zeilmeisje Laura Dekker. Niet al te geloofwaardig, maar Keizers kreeg wel de lachers op zijn hand.

DE SLIMSTE MENS | Elke dag | 20.25 | NPO 2 | KRO-NCRV 

Meer over