De Mol: nooit meer Tien of Talpa tv

John de Mol is blij dat hij geen eigen tv-zender meer heeft. De mediamagnaat, die recentelijk in het nieuws kwam met de mededeling dat hij met zijn productiehuis Talpa de wijde wereld in gaat, is weer helemaal op productiekoers.

Een tijd terug maakte John al bekend dat hij met Talpa naar onder meer de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk wil uitbreiden.

Een eigen zender zal er nooit meer komen: John gaat alleen nog maar formatjes aan de man proberen te brengen.

Marktaandelen
Hij is blij dat hij verlost is van de dagelijkse beslommeringen van een eigen zender. Bereik speelt daarbij een grote rol: hij hoeft zijn formats niet meer voor een marktaandeel van 5 procent uit te zenden, maar kan met al zijn ideeën weer gewoon terecht bij de vier grote RTL-zenders.

Met de uitbreiding van Talpa wil hij dan ook alleen maar zelf bedachte formats gaan produceren. Produceren op verzoek zit er niet meer in: "Als RTL ons vraagt om Strictly Come Dancing te produceren, zou ik zeggen 'nee bedankt'. Dat is het verschil tussen Talpa en andere bedrijven. Ik wil niet alleen een producent zijn."

Betaalbaar
Dat hij zijn plannen voor de uitbreiding presenteerde in crisistijd, hoeft voor hem geen probleem te zijn. De rijkaard denkt dat een startend bedrijf als het zijne weinig last zal hebben van de recessie.

John: "Crisis of niet, omroepen blijven programma’s nodig hebben, dus zullen wij als producenten creatiever moeten zijn voor meer betaalbaar budgetten."

Extra:
- Tv-nieuws en achtergronden >>
- Hét forum over tv >>

Reageren