De Mol wil 1,2 miljoen kijkers voor The Voice

De talentenjacht die 17 september van start gaat met onder andere Angela Groothuizen en Nick & Simon is een zoektocht naar 'echt talent'.

Echt talent? "Al die talentenjachtprogramma's hebben jarenlang prachtige televisie opgeleverd, maar geen A-artiesten als MArco Borsato en VanVelzen. The Voice of Holland gaat op zoek naar mensen die echt wat kunnen", aldus de Mol.

Hoofdprijs
In het RTL-programma van Boszhard en Moors (Life For You) vertelde de Mol over de hoofdprijs :"De hoofdprijs is het maken van een album. We wachten, in tegenstelling tot andere talentenjachten, eerst wie er wint en gaan dan de producers en songschrijvers kiezen die past bij dat talent. Verder krijgt hij of zij een tv-special op RTL 4 en gelijk een tournee door Nederland"

1,2 miljoen
De Mol verwacht een kijkersaantal van maar liefst 1,2 miljoen en legt hiermee de lat hoog. "Als het 1,2 miljoen kijkers haalt, ben ik tevreden. Als het er meer zijn, gaat de vlag uit“, zegt de mediatycoon. “Maar de verwachtingen zijn zo ongelooflijk hoog gespannen, dat ik het bijna een beetje eng ga vinden."

De Mol begint zijn dag zaterdag op het internet, waar de kijkcijfers gepubliceerd worden. “Zaterdagochtend wordt nu al een drama. Dat je op die cijfers zit te wachten. Ik steek ontzettend mijn nek uit. Maar dat heb ik ook een tijdje niet gedaan, dus ik vind het wel leuk. Maar omdat de verwachtingen zo hoog zijn gespannen, kan je bijna geen kijkcijfer meer neerzetten waarvan iedereen roept: ‘Wow, wat is dat goed’.”

Reageren