De Nationale IQ Test komt er weer aan

Volkszanger Dries Roelvink, presentatrice Manuëla Kemp, beauty coach Thijs Willekes, trendwatcher Adjiedj Bakas, EO-presentator Marc Dik, Arijan – Adje- van Bavel, Lange Frans’ moppie Daniëlle van Aalderen en presentator Marc de Hond durven het aan. Zij wagen zich aan de Nationale IQ Test 2011.

Dries Roelvink: "Het is vooral leuk, maar ook erg spannend om aan de IQ Test mee te doen. Ik ben erg benieuwd hoe ver ik kom met alleen een lagere school diploma."

De slimste en de domste
De lat ligt hoog: in 2010 was Mark Huizinga met een IQ van 142 de slimste BN’er die ooit meedeed aan de test. Rob Oudkerk deed het ook niet slecht met een score 137, op de voet gevolgd door Diederik Samsom met 136 punten. Bonnie St. Claire haalde in 2007 met een IQ van 52 de laagste score ooit. Orang-oetan Sandy deed het met een score van 75 een stuk beter, Big Brother Kelly volgt met een IQ van 77.

Zelf live meespelen
Bijzonder is dat de kijker dit jaar voor het eerst live meespeelt via de iPad, smartphone of computer. Het apparaat dient daarbij als stemkastje, zodat iedereen zichzelf realtime test. Zodra de timer in de studio loopt, kiezen ook de kijkers thuis hun antwoord. De scores kunnen meteen gedeeld worden met alle Facebook, Hyves en Twittervrienden. Vals spelen is er dus niet meer bij. Behalve door van te voren heel hard te oefenen op iqtest.bnn.nl of naast een heel slim iemand te gaan zitten natuurlijk.

De Nationale IQ Test is woensdag 19 januari van 20.30 tot 22.50 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Reageren