De Nationale Reistest 2013

Ben je al bekomen van de de Nationale IQ-test? Dan is het nu tijd voor De Nationale Reistest. Oefen voor vanavond met Televizier.nl

Wie houdt er nu niet van vakantie vieren, bij voorkeur op een mooie locatie in het buitenland. Maar steek je ook iets op tijdens je reizen in den vreemde? Als je denkt dat je ‘alles’ weet over reizen en wel van een spelletje houdt, houd dan je smartphone, tablet of pen en papier bij de hand. Want vanavond kun je je reiskennis testen tijdens de Nationale reistest van BNN. BN'ers als Marjon van Royen (schrijfster), Ajouad el Miloudi (presentator) en dj Erik Arbores gaan in de studio de uitdaging aan. Dennis Storm en Nicolette Kluijver praten de test aan elkaar. Floortje Dessing fungeert geheel terecht als reisdeskundige. Om ervoor te zorgen dat je vanavond goed voorbereid aan de test begint, heeft Televizier.nl een aantal oefenvragen voor je op papier gezet. Veel succes!

1. Dubai is de stad waar de zomer het hele jaar lang duurt. De stad, ook wel het ‘Arabische Las Vegas’ genoemd, biedt alles voor een topverblijf: zon, zee en strand. Maar welk land ligt er eigenlijk aan de andere kant van de Perzische Golf? 

(m) Iran
(e) Bahrein
(c) Saudie-Arabië
(g) India

2. Sindskort heeft Myanmar zijn grenzen opengesteld voor reizigers en journalisten. Het is een land met een roerige geschiedenis en een dapper volk dat streed en strijdt voor een democratische toekomst. Vroeger heette dit land echter anders. Weet u hoe?

(m) Perzië 
(u) Birma
(t) Nepal
(h) Angola

3. Lille, de hoofdstad van Frans-Vlaanderen is ooit gesticht onder de Latijnse naam Ad Insulam. In Oud-Frans werd dit vertaald tot à l’isle, wat uiteindelijk in modern Frans Lille werd. Maar Lille heeft ook een Nederlandse naam gekregen. Welke?

(v) Bloemburg
(e) Berkenheim
(s)  Rijsel
(k) Kleinvoorden 

4. De kust ten noorden van het Portugese Porto heet Costa Verda, omdat het er zo groen is. In het voor- en najaar valt er namelijk veel regen. De vraag gaat echter niet over de kust, maar over de zee. Hoe heet de zee waaraan Porto ligt?

(s) Middellandse Zee
(e) Grote Oceaan
(v) Atlantische Oceaan
(k) Noordzee

5. Australië is één van de favoriete bestemmingen van Floortje Dessing. Met de uitgestrekte regenwouden, woestijnlandschappen en de prachtige kust, maar ook met enorme metropolen die niet onder doen voor steden als New York of Tokio. Maar wat is de hoofdstad van Australië? 

(v) Melbourne
(i) Canberra
(s) Sydney
(k) Brisbane

Het antwoord?
Zet de antwoorden op bovenstaande vragen in de volgende juiste volgorde, en er verschijnt een woord dat goed van pas komt bij exotische bestemmingen. 
4 5 3 2 1 

Reageren