De NOS lanceert NOS-applicatie voor iPad

Naast de smartphone kunnen nu ook de iPad-eigenaren genoeten van het laatste nieuws via de NOS app. De NOS lanceert een applicatie die geschikt is voor de Apple iPad.

Een lange tijd was de NOS app niet voor de iPad verkrijgbaar, maar dat heeft de NOS nu verandert. “De belangrijkste kenmerken van de NOS app voor de iPad zijn de overzichtelijke vormgeving en de focus op video. De NOS heeft een groot en uniek aanbod aan video’s die je via de app snel en makkelijk kunt bekijken. Er is bewust gekozen voor een stijl die eenvoud en rust uitstraalt, zodat je overzichtelijk kunt navigeren tussen de verschillende categorieën”, aldus de NOS in een persbericht.

Focus op film

Dat de focus op video ligt is niet gelogen. Onder het kopje uitzendingen staan de laatste NOS Journaals en die zijn gratis te bekijken. Ook de laatste uitzendingen van NOS Sportjournaals, NOS Studio Sport, Nieuwsuur, NOS Jeugdjournaal, NOS op 3, NOS op 3 Nieuwsflits , Het Nieuws in 60 seconden, Journaal 24 en Politiek 24 zijn te bewonderen in de nieuwe app.

“De huidige NOS iPad app is een eerste versie. De app zal geregeld worden geüpdate met functionele en technische verbeteringen. Wij ontwikkelen voortdurend door. Van de mobiele apps worden de NOS app en de Teletekst app het meest gebruikt. Met alle apps bereiken we gemiddeld 2,5 miljoen mensen en dit aantal groeit. Ik verwacht dat de iPad app daar een belangrijke bijdrage aan gaat leveren”, aldus Lara Ankersmit, Hoofd NOS Nieuwe Media.

Reageren