De Oscarwinnende film A Beautiful Mind

Het geniale wonderkind John Nash ( Russell Crowe) studeert Wiskunde op Princeton vlak na de Tweede Wereldoorlog. Iedereen weet dat John talentvol, maar ook een beetje apart is.

Zo heeft John problemen met sociaal contact en loopt hij de hele tijd algoritmes te berekenen op de ramen van de universiteit. Wel krijgt hij het voor elkaar om al voor zijn 21ste naam te maken als wiskundige. John bedenkt een revolutionaire wiskundige theorie die vandaag nog steeds wordt gebruikt.

Codekraker

Door zijn baanbrekende theorie gaan alle deuren open voor John. Hij gaat als codekraker aan de slag bij het Ministerie van Defensie en krijgt een relatie met Alicia (Jennifer Connelly). Maar dan begint zijn schizofrenie hem parten te spelen.

Keuzes

Zijn vrouw raakt het vertrouwen in de steeds gekker wordende John langzaam kwijt. De wiskundige heeft een keuze: of worden opgenomen en waarschijnlijk niet meer uit het ziekenhuis komen, of proberen ermee te leven. Hij kiest voor het laatste...

A Beautiful Mind

A Beautiful Mind bracht wereldwijd ruim 313 miljoen dollar op en werd genomineerd voor maar liefst acht Oscars. Uiteindelijk won de indrukwekkende film er vier, die voor beste film, beste actrice in een bijrol, beste regisseur en beste script.

Reageren