De pelgrims op weg naar boven in de Pelgrimscode

De vijf overgebleven pelgrims trekken onder leiding van Bert van Leeuwen nog steeds door Ethiopië. Ze zijn aange­komen in Gondar, in de middeleeuwen nog de hoofdstad van het grote Ethiopische rijk.

­Gondar ligt op 2000 meter hoogte, dus de overgebleven kandidaten kunnen hun energie en adem maar beter goed benutten. Gondar is beroemd om de prachtige kastelen en paleizen van keizer Fasilidas, de stichter van de stad. Een van de mooiste gebouwen, de Debre Birhan Selassie Kerk, heeft een Nederlands tintje. In die kerk hangen kerkklokken geschonken door de Verenigde Oostindische Compagnie (V.O.C.) om de handelsrelaties tussen Nederland en Ethiopië te bevorderen. Die handel is nooit echt lekker van de grond gekomen, maar de klokken hangen er nog immer prachtig bij.

De Pelgrimscode van Donderdag

De vijf overgebleven kandidaten ­krijgen een pittige opdracht voor hun kiezen. In de stromende regen, geketend aan elkaar, moeten ze zich een weg zien te banen naar de hoogste toren. Die weg is vol obstakels, en uiteindelijk wordt de dichte mist een van de pelgrims fataal. Hij of zij moet naar huis.

Reageren