De persconferentie van Joseph

Tijdens de persconferentie na de finale van Op zoek naar Joseph komen zowel de hoofdrolspelers als het panel nog even aan het woord om onze prangende vragen te beantwoorden.

Door Petra Vos

John blijkt na de finale vrij snel over de teleurstelling heen te zijn, al wil hij het liever niet meer hebben over het feit dat hij nu al voor de derde keer nét geen hoofdrol heeft gescoord. Zou hij voor bijvoorbeeld een hoofdrol in Miss Saigon weer meedoen aan zo'n show als Op zoek naar Joseph? "Nee", antwoordt hij. "Dan hoop ik dat ze me voor de rol zullen vragen."

Wat waren de hoogtepunten voor de jongens?

Roy: "De ontmoeting met Lee Mead, vooral toen hij enthousiast vertelde over de rol van Joseph. Dat vond ik prachtig."
John is erg onder de indruk van de enorme inzet van de enthousiaste mensen die er echt alles aan doen om steeds zo'n prachtig programma neer te zetten. "Daar word ik emotioneel van."

Vijf miljoen
Erwin vond Freek wel vijf miljoen (euro, de kosten van de musicalproductie, red.) waard, zo zei hij tijdens de uitzending. Waarom eigenlijk? Erwin: "Freek heeft jeugdigheid, humor en 'star quality'. En ik hoop dat het aantal jongens met musicaltalent dankzij dit programma sterk groeit, net zoals bij de meiden."

13.000 euro
En dan een slotvraag voor winnaar Freek, die na een optreden aan 850 fans in de nabijgelegen Studio 20 nog snel even aanschuift bij de persconferentie: die jas is 13.000 euro waard. Waar ziet hij het meest tegenop, het dragen van zo'n dure jas of de beruchte lendendoek? Zonder aarzelen glundert hij: "Gezien de prijs, die jas natuurlijk!"

Feest
Dan is het voorbij en verdwijnen de bijna-Josephs en de echte Joseph door de toegangsdeuren naar het feest. Wij zien oseph en de technicolor dreamcoat voor het eerst terug op 12 december, want die dag vindt de première plaats in de Schouwburg in Utrecht.

Namens de leden en redactie van Televizier.nl: Toi toi toi Freek!

Ook op Televizier.nl: het verslag van de Op zoek naar Joseph-finale.
Alles weten over Op zoek naar Joseph? Check onze programmapagina.

Reageren