De pittige selectieronde van... Op zoek naar Mary Poppins

Het was de wereldwijde doorbraak van Julie Andrews: de Walt Disney-film Mary Poppins (1964). De Broadway-ster ontving een Oscar voor haar rol van mysterieus kindermeisje Mary Poppins en omschrijft haar debuut nog altijd als één van de hoogtepunten in haar leven en carrière.

Het is dus niet zo verwonderlijk dat maar liefst 1200 vrouwen zich hebben opgegeven voor de audities van Op zoek naar Mary Poppins.

Hoogtepunt
De winnares van dit programma zal dan misschien niet wereldberoemd worden (wél erg populair in Nederland) maar de hoofdrol in de nieuwe musical Mary Poppins zal absoluut een hoogtepunt in haar loopbaan zijn.

Actuele familiemusical
Het strenge, doch rechtvaardige kindermeisje Mary Poppins is één van de meest geliefde filmkarakters sinds het ontstaan van de film. Mysterieuze Mary, die met een sterke wind komt aanwaaien, helpt de bankiersfamilie Banks uit de brand wanneer hun zoon en dochter de zoveelste nanny het huis hebben uitgejaagd.

Mary voert hen langs tekenfilmachtige settings en bezoekt haar vreemde vrienden, zoals de schoorsteenveger Bert, en leert de kinderen wat liefde, verantwoordelijkheid en goed burgerschap inhoudt. Pa en ma Banks komen er intussen achter dat het leven niet alleen bestaat uit werken.

De musical, die zich afspeelt tijdens de Beurskrach in Londen van 1929, is weer enigszins actueel in de nasleep van de kredietcrisis.

West End - Scheveningen
Hoewel het alweer 45 jaar geleden is dat de film Mary Poppins (gebaseerd op boeken uit de jaren '30) uitkwam, is de musical pas een paar jaar geleden ontwikkeld. Met veel succes! Vijf jaar geleden opende de musical op het Londense West End en won diverse prijzen.

Drie jaar geleden was het nog één van de best bezochte Broadway musicals. Dat belooft wat voor de productie van Stage Entertainment die vanaf maart 2010 zal worden opgevoerd in het Circustheater in Scheveningen.

Pittige selectieronde
Maar voordat we praten over een nieuwe Julie Andrews, zal een deskundige jury het kaft van het koren scheiden. In de extra lange special is te zien hoe er van 1200 auditeurs elf finalisten overblijven, die vanaf zondag de strijd aangaan in de live-shows.

Na twee auditiedagen en een pittige selectieronde mogen vijftig talenten door naar de theaterronde. Daar bepaalt het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, theaterproducent Erwin van Lambaart en acteur Thom Hoffman, wie van hen door mag naar de Mary Poppins Academy.

De registratie van deze workshops is óók te zien in de special van vanavond. Na deze zware voorselectie zijn er elf Mary's in spe over die doorgaan naar de eerste live-show: Angenita, Eefje, Irene, Willemijn, Noortje, Sophie, Bente, Simone, Carmen, Rosalie en Suzanne.

Reageren