De pruik gaat er uit

Met gemiddeld een miljoen kijkers is Let's dance sinds enige weken voor veel mensen een vast nummer op de zaterdagavond. Kijkers genieten van dansende tuinmannen, soapsterren en andere BN'ers, en met veel hilariteit proberen de bekende Nederlanders zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting KiKa (en natuurlijk die finale te halen).

Iedere week schrijft GJ Kooijman als warming-up voor de nieuwe uitzending een verslag over de uitzending van de week ervoor. Vorige week kon je zien hoe Quinty Trustfull en haar mannen van Eigen huis & tuin dankzij de publieksstemmen de finale haalden met hun versie van Madonna's Vogue. Wat vond ze ervan, en wat kunnen we verwachten voor de finale?

Quinty, ben je blij met de overwinning?

Heel blij! Het was een hele zware opdracht! Vogue is niet een dansje waarbij je even over een podium hobbelt, elke tel is een andere beweging. We hebben minder geoefend dan de rest, dus elk moment dat we hadden werd er geoefend. Zelfs tijdens de straatopnames en de lunch waren we aan het dansen.

Waren jullie nerveus?

Lodewijk en Thomas heel erg zelfs. Thomas had nog nooit iets voor televisie gedaan buiten Eigen Huis & Tuin, dus dat hij hier ja op zei vond ik echt geweldig. Ik vond het heel bijzonder om iets met zijn drie├źn te mogen doen.

Had je verwacht door te gaan met de publieksstemmen? Met concurrentie van Viola Holt en Willibrord Frequin?

Eerlijk gezegd: ik had verwacht dat Lieke (van Lexmond, red.) zou winnen. Die is hartstikke populair en ik vond haar met Thijs zo zoet. Daar had ik mijn geld op gezet.

Jullie gaan nu naar de finale en de kijkers gaan jullie dus nog terug zien. Ga je nog wat aan de act veranderen om te winnen?

Sowieso een andere pruik! Ik weet niet waar ze deze vandaan gehaald hebben, maar die gaat er dus uit. Denk wel dat we er iets extra's bij gaan doen, al was dit al moeilijk zat. We hadden ook maar vier uur met de choreograaf en die jongens hebben echt twee nachten niet geslapen van de zenuwen!

Heb je wel tijd om te repeteren, met Eigen Huis & Tuin ernaast?

Oktober wordt erg druk, ja. Ik ben ook nog ambassadrice van Pink Ribbon, EH&T blijft doorgaan, ik heb mijn kinderen en nog wat fotoshoots staan, dus eerlijk gezegd heb ik geen dag vrij! Maar 18 oktober ga ik lekker met mijn gezin op vakantie naar Suriname. Gelukkig had ik het ticket al verzet, want eigenlijk zouden we de zeventiende vertrekken, maar dan is de finale!

Ook deze zaterdagavond kun je weer genieten van zes acts die onder leiding van Carlo & Irene strijden voor een plek in die finale. Je ziet onder andere de DJ's van Radio 538 (met muziek uit de film Moulin Rouge), Renate Verbaan (als Christina Aguilera), Rudolph van Veen (van Life 4 You, als Zorba de Griek) en Char die zich helemaal in West Side Story waant!

Reageren