De Rijdende Rechter - de zaak Bambi

Een van de meest spraakmakende afleveringen van De Rijdende Rechter is weer eens op tv te zien: de zaak Bambi. Hoe zat het ook alweer?

Het echtpaar Brouwer uit Ede heeft een grote achtertuin. In de tuin staat een ren met kippen, een haan, een geitje, en... een hert.

Burenruzie
De Brouwers vonden het diertje nog het nog een klein hertje was. Ze brachten het beest met een fles groot, en alles leek goed te gaan. Tot Bambi groot werd en een beetje begon te ruiken.

De buren wilden het hert weg hebben uit hun woonwijk, omdat de geur niet te harden was. Het meningsverschil leidde tot een hoogoplopende burenruzie met scheldpartijen en pesterijen tot gevolg.

Poolshoogte
De uitspraak van meester Frank Visser veranderde daar weinig aan. Hij oordeelde dat het dier inderdaad te ruiken was in de tuin van de buren, maar volgens hem was de geur niet storend genoeg.

Bambi mocht blijven, mits de stal van het dier goed werd schoongehouden. In april van dit jaar ging Jetske van den Elsen naar Ede om poolshoogte te nemen. Hoe vergaat het de Brouwers, het hertje en, niet te vergeten, de buren?

Reageren