De romantische programma’s en films van deze Valentijnsdag

14 februari 2012 00:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag, en dan ligt de romantiek op de loer. Bent u al verblijd met een verrassend kaartje of schattig cadeautje van uw aanbidder? Op televisie haken enkele zenders in op de dag van de liefde die in de jaren 50 is overgewaaid uit Amerika.

Let's make love
De Vara presenteert om 20.25 uur op Nederland 2 Let’s make love, een ‘feestelijk programma over de liefde in veelkleurig Nederland’. In Nederland wonen veel multiculturele liefdeskoppels. Interviewer Frénk van der Linden en programmamaakster Fidan Ekiz  trakteren op een Valentijnsdag-special waarin ze stilstaan bij koppels van verschillende nationaliteiten. Zoals een Twentse huisvrouw die vijftig jaar geleden een Italiaan aan de haak sloeg en een Friese ondernemer die verliefd werd op een Afghaanse asielzoekster.

Net 5
Op Net 5 kunt u uw hart, zoals gewoonlijk, ophalen aan de realityserie Say Yes To The Dress over het uitzoeken van bruidsjurken (18.10 uur) en de datingshow Dinner Date (19.35 uur). Vervolgens kunt u wegzwijmelen bij de fi lmkomedie The Wedding Date (20.30 uur). Debra Messing huurt Dermot Mulroney in als escort voor het huwelijk van haar zus en gaat hem steeds leuker vinden.

TLC
Bij de zender TLC staat de hele avond in het teken van 14 februari. Van Kitchen Boss tot de documentaires Why Is Sex Fun? en Greatest Wedding Shockers: alles draait om Valentijn.

Goede Tijden
Ook in GTST (20.00, RTL 4) hangt met de romance van Danny en Nuran iets moois in de lucht. Maar om Valentijnsdag echt te beleven, moet u natuurlijk meer doen dan alleen tv kijken...

Meer over