De routine van Jef Goldblum

17 juni 2011 10:50 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Uitzonderingen daargelaten, is er in Law & order: Criminal Intent meestal maar één moordverdachte. In deze negende seizoensfinale zijn er echter drie potentiële moordenaars. Om erachter te komen wat zij met elkaar te maken hebben, schakelt rechercheur Zack Nichols de hulp in van zijn vader, een psychiater.


Erfenis
Acteur Jeff Goldblum kan zijn overleden vader, een vrij strenge dokter, niet meer om advies vragen, maar zegt dat hij wel veel van hem heeft geleerd. "Ik heb mijn discipline en werklust van hem geërfd. Hij stond altijd vroeg op en werkte heel routinematig zijn dag af. Daar houd ik wel van. Ik ben daarom erg blij met Criminal intent: het is mijn dagelijkse routine. Ik zie elke dag dezelfde mensen en dat voelt heel vertrouwd, alsof we familie zijn. Daarbij werken we met de beste acteurs in New York, met name Saffron Burrows (Stevens) en Mary Elizabeth Mastrantonio (Callas) zijn geweldig. Zij halen het beste bij mij naar boven. Want net als mijn vader wil ik het altijd beter doen.”

Jazzorkest
Ondanks Jeffs enthousiasme was lange tijd niet zeker of er wel een tiende seizoen Criminal Intent zou komen. De acteur besloot daarom te stoppen met de serie, zodat hij tijd zou hebben voor andere dingen, zoals zingen in een jazzorkest. Voor het tiende en laatste seizoen komen Vincent D’Onofrio (Goren) en Kathryn Erbe (Eames) weer terug.

Meer over