De series Homeland, Community en Sherlock vallen in de prijzen

20 juni 2012 11:38 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In het Beverly Hilton hotel in Los Angeles werd voor de tweede keer op rij de Critics’ Choice Television Awards uitgereikt.

De Critics Choice Television Awards is een award ceremonie waarbij journalisten en critici de beste televisieseries en -acteurs van het afgelopen seizoen kiezen. Best een belangrijke prijs dus.

Drama
In de categorie ‘Dramaseries’ won de Showtime-serie Homeland. De prijs voor beste actrice in een dramaserie ging eveneens naar Homeland, actrice Claire Daines mocht de prijs mee naar huis nemen. Beste acteur in een dramaserie was volgens de ‘Broadcasting Televisions Journalists Association’, Breaking Bad­­-ster Bryan Cranston (rechts op de foto).

Lolbroeken
Als beste comedyserie verkozen de critici de sitcom Community (niet in Nederland op tv). Volgens de kenners waren de beste lolbroeken van dit jaar New Girl-actrice Zooey Deschanel en acteur Louis C.K uit de, nog in Nederland te verschijnen, show Louie.

Nederlands tintje
Verder vielen in de prijzen detectiveserie Sherlock (Beste miniserie), Mad Men (Beste bijrol drama) en Modern Family (Beste bijrol comedy). Er was ook nog een klein Nederlands tintje aan de ceremonie: de John de Mol-talentenjacht The Voice kreeg de prijs voor Beste competitieve realitiyserie.

Meer over