De Slimste Mens in juli weer terug op de Nederlandse buis

De Slimste Mens met presentator Philip Freriks en sidekick en jurylid Maarten van Rossem is vanaf juli weer op de Nederlandse televisie te zien.

De NCRV maakte bekend vanaf 14 juli de quiz De Slimste Mens weer uit te zenden. Het programma met Philip Freriks en Maarten van Rossum gaat daarmee aan zijn vierde seizoen beginnen.

BN'ers beantwoorden vragen

In de succesvolle kennisquiz op Nederland 2, krijgen drie bekende Nederlanders elke dag opnieuw een hele reeks aan vragen voor hun kiezen. "Nieuwsmakers, schrijvers, acteurs, wetenschappers en artiesten maken zich op voor de strijd", aldus de NCRV. In verschillende rondes proberen de drie BN'ers elkaar voor te blijven, waarna er uiteindelijk twee kandidaten overblijven, die in de finale de seconden van hun tegenstander proberen weg te spelen.

Eerdere winnaars

Eerder mochten Arjen Lubach, Pieter Derks en Owen Schumacher met trots door het leven gaan als de slimste mens van Nederland. Op vrijdag 29 augustus is de finale en weten we wie zich in dat rijtje mag voegen.

Kijkcijfers

De Slimste Mens is een waar kijkcijfersucces voor de NCRV. Elke dag zitten een miljoen kijkers voor de buis om te zien welke bekende Nederlander de slimste mens van de dag wordt. Ook de app die speciaal voor het programma is ontwikkeld blijft populair. Maar liefst 32 miljoen potjes zijn er gespeeld met de app.

De Slimste Mens is vanaf maandag 14 juli elke dag te zien op Nederland 2.

Reageren