De Smurfen in 3D-film

De Smurfen krijgen een heuse 3D-film. De film zal in augustus 2011 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn.

Tot nu toe waren de Smurfen alleen te zien in een middeleeuws landschap. Nu komen de blauwe wezens naar de Big City. Pas op: spoiler!

Middeleeuwen
Het begin van de film speelt zich nog wel af in de middeleeuwen. Gargamel, de aartsvijand van onze vriendjes, ontdekt eindelijk het Smurfendorp. Hij jaagt de wezentjes het bos in.

Onder leiding van Klungelsmurf rennen ze een grot in. Die grot is tijdens de Blauwe Maan toevallig veranderd in een soort tijdmachine, waardoor de Smurfen in het huidige New York terechtkomen.

Stropdas
De Smurfen weten zich geen raad met hun nieuwe omgeving, en tot overmaat van ramp zit Gargamel nog steeds achter ze aan.

Maar het is vooral hun naïviteit die hen parten speelt. Als een New Yorkse burger een stropdas omdoet, denken de Smurfen dat het een halsband is. En probeer zo'n klein blauw beestje maar eens uit te leggen waarom je een stropdas draagt: omdat iedereen het doet...

Kortom: hilarische taferelen staan op de planning. De Amerikanen kunnen in ieder geval niet wachten op de première. Bekijk hieronder de trailer van Smurf'd.

Reageren