De Social Club van BNN stopt en krijgt geen vervolg

20 mei 2014 11:10 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het BNN-programma De Social Club is gestopt, Het programma waarin onbekende Nederlanders via social media worden opgeroepen hun verhaal te doen op televisie, wordt niet vervolgd.

Op 6 januari van dit jaar ging De Social Club van start. In het programma maken de presentatoren gebruik van hun online netwerk om zo de meest opvallende, inspirerende en absurde verhalen naar boven te halen. BNN-presentatoren waaronder Tim Hofman (foto), Kraantje Pappie, Stephanie Louwrier en Jan Versteegh trokken heel Nederland door, op zoek naar interessante verhalen.

Kijkcijfers

Samen met de serie StartUp zou De Social Club BNN hoge kijkcijfers moeten bezorgen, maar beide programma’s behaalden niet het beoogde succes. De serie StartUp bleek een waar kijkcijferdrama en werd vroegtijdig van de buis gehaald. Ook De Social Club kampte met grote impopulariteit.

Moordende concurrentie

Het is natuurlijk best moeilijk om op te boksen tegen programma’s als het NOS Journaal en Goede Tijden, Slechte Tijden. Tegelijk geprogrammeerd staan met dit soort monsters van programma’s, betekende voor de BNN-programma's daarom niets anders dan hun ondergang.

BNN laat in een reactie op Twitter weten inderdaad niet door te gaan met het programma.

Wat er in het najaar ’s avonds op Nederland 3 zal worden uitgezonden is dus nog even afwachten.

Ook Britt Dekker ging als presentatrice aan de slag voor De Social Club.

Meer over