De start van SYTYCD: 820.000 kijkers

Zondagavond zat dansliefhebbend Nederland weer klaar voor het derde seizoen van So You Think You Can Dance. Nadat vorig jaar de Belgische Els na een aantal zware weken vol blessures en uitdagende choreografieën met de hoofdprijs naar huis ging, is vanaf nu een hele nieuwe groep dansers op zondagavond te zien. En ze werden gezien: 820.000 mensen schakelden in.

Dat aantal is bijzonder goed voor SYTYCD. Vorig jaar zat het programma gemiddeld rond de 700.000 kijkers. Het jaar daarvoor waren dat er nog minder. De show wordt dus steeds populairder.

Presentator Dennis Weening had er vooraf al zin: "Het gaat een tof jaar worden, met geweldige dansers. We zijn gaan filmen bij een van de bekendste ballettheaters in de wereld."

Sterke choreografen
Na de start van het programma wordt alles alleen maar nóg leuker: "Niet alleen hebben we een geweldige groep dansers, ook de choreografen zijn dit seizoen sterker. Onze kandidaten kregen les van een balletlerares die de dansers letterlijk schopte en sloeg. Daar schrokken een aantal van die hiphopdansers wel van!"

Maar ook qua chemie met zijn nieuwe partner in crime zit het nog steeds wel snor, zo vertelde Dennis aan Televizier: "Vorig jaar was voor mij voor het eerst dat ik zo'n grote liveshow presenteerde en was ik blij met An naast me. We zijn nu echt een team en kijken al weken uit naar die liveshows."

Liveshows
De liveshows zijn dit jaar op meerdere fronten spectaculairder. Niet alleen is het decor vernieuwd, maar het staat ook nog eens in een grotere studio, waar capaciteit is voor 1200 man publiek.

Op 10 oktober beginnen de liveshows en Televizier kan nu alvast verklappen dat er dan tien Nederlandse en maar acht Belgische dansers het podium zullen betreden. Wie er ook zeker bij zijn zijn de juryleden: ballroomexpert Euvgenia Parakhina, nieuwkomer Marco Gerris, oud-danser Jan Kooijman en natuurlijk publiekslieveling Dan Karaty.

Dan
Veel vrouwen zien hem als een hunk en zelfs Ushi heeft hem laatst te grazen genomen Heeft hij ondertussen al een appartement in Nederland met z'n dubbele jurywerk bij SYTYCD en Holland's Got Talent?

"Veel mensen roepen dat tegen me, maar nee, nog niet. Ik choreografeer ondertussen ook nog de nieuwe Disneyfilm 'Prom' en ben ook jurylid bij SYTYCD Canada dus ik vlieg wat op en neer. Maar HGT is erg leuk om te doen en we hebben bij So You Think You Can Dance ook weer een keigoede ploeg", zo vertelt hij aan Televizier.

Breed inzetbaar
Dan: "Je merkt dat bij het derde seizoen de dansers nu snappen dat het gaat om hoe breed inzetbaar je bent. Hiphop-dansers nemen ballroom of moderne danslessen voordat ze auditie komen doen, dat soort dingen. Ik kan je verklappen dat we in de laatste ronde iemand zijn kwijtgeraakt waarvan we ècht dachten dat diegene de show kon gaan winnen."

Want, zo vertelt hij: "Je eerste indruk is gebaseerd op de stijl waar ze goed in zijn, dan zie je later dat ze niet kunnen omgaan met de druk en andere stijlen waardoor ze niet uit de verf komen."

Filmpje
Hoe de dansers van dit jaar het vergaat tijdens de auditie en het nu al legendarische bootcamp in Moskou is iedere zondag vanaf 20.00 uur te zien op RTL5. Wie vorig seizoen nog even wil herbeleven, kan zich uitleven met het verslag van Televizier's GJ Kooijman, hieronder!

Reageren