De Telegraaf gaat voor televisie

De krant waarvan we de bijnaam 'wakker Nederland' kennen, is van plan een publieke omroep te starten. De vereniging is gisteren opgericht en hoopt op 1 april dit jaar minimaal 50.000 leden te hebben. Met dit aantal mogen zij in 2010 van start als aspirant omroep.

De oprichter en woordvoerder van de organisatie is de hoofdredacteur van De Telegraaf, mr Sjuul Paradijs. Hij is samen met zijn organistie op zoek naar een geschikt pand in Hilversum.

Wakker Nederland
"We vinden al vele tientallen jaren, dat het stemgeluid van heel veel Nederlanders onvoldoende in Hilversum wordt gehoord. Wakker Nederland wil een omroep worden voor de zwijgende meerderheid, die pal staat voor normen en waarden en traditie zonder gebonden te zijn aan een politieke partij."

De organisatie
Frank Volmer, directeur van Telegraaf Media Nederland, is voorlopig aangesteld als voorzitter van de organisatie. Samen met Paradijs tekende hij gisteren de oprichtingsakte. Uiteindelijk wordt er een ledenraad en bestuur gekozen. De Mediawet eist dat de kandidaat-zendgemachtigde een onafhankelijke en democratische vereniging wordt.

Ledenwerving
De ledenwerfactie start vandaag. Het lidmaatschap bedraagt ¤5,72 per jaar. Abonnees van de krant betalen in feite niets. De Mediawet biedt daarmee de mogelijkheid dat zij na betaling van ¤5,72 korting krijgen op de abonnementsprijs van de krant.

Extra:
- praat ook op het forum mee: de gedrukte media bestormen tv-land!


Reageer hieronder op dit artikel!
Telegraaf TV: nog meer shownieuws en RTL Boulevard of de broodnodige frisse wind in het omroepbestel?

Reageren