De terugkeer van Claire

In Lost is niets wat het lijkt. Dit gegeven wordt maar weer eens bevestigd nu blijkt dat Claire, die in het afgelopen (vierde) seizoen het loodje legde, ooit terugkeert in de populaire serie.

Lost-Producer Carlton Cuse vindt dit niet meer dan logisch. "Emilie de Ravin is een fantastische actrice en Claire een geweldig personage. Dat vinden wij ook allemaal, dus de fans kunnen er vanuit gaan dat ze terugkomt. Jullie zullen haar zeker terugzien."

Laatste seizoen
Maar niet in het aankomende vijfde seizoen. Volgens Carlton maakt Claire onderdeel uit van van de grote finale; de slotaflevering van het zesde en laatste seizoen waarin alles duidelijk wordt en we eindelijk antwoorden op al onze prangende vragen krijgen.

Ronde cirkel
"Claire's verhaal is nog niet af", aldus de producer. "Komend seizoen gaat de serie een heel andere kant op, maar uiteindelijk zal de cirkel rond zijn en komen we weer bij Claire terug. Emilie's personage zal aan het einde een sleutelrol spelen. Wij denken in ieder geval dat het fantastisch wordt."

Boone, Ana-Lucia en Charlie?
De terugkeer van Claire biedt natuurlijk ook perspectieven voor andere belangrijke personages die eerder het tijdige voor het eeuwige verruilden. Betekent dit dat we straks een grote Lost-reünie krijgen waarin Kate en Jack warm worden onthaald door bijvoorbeeld Boone, Ana-Lucia, Charlie en Eko? De tijd zal het leren.

Een van de laatste afleveringen waarin Claire te zien was:


Alles weten over Lost? Check onze speciale programmapagina.

Reageren