De terugkeer van Grissom

23 april 2009 14:32 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

William Petersen, alias Gil Grissom uit Crime scene investigation (CS), is aanstaande maandag voor het laatst in de serie te zien. Maar afscheid nemen van zijn beroemde alterego doet hij allerminst.

William is als producent nog steeds nauw bij CSI betrokkken. En al heeft hij als leider van het beruchte forensisch onderzoeksteam in Las Vegas de deur van het laboratorium intussen voorgoed achter zich dichtgetrokken, dat wil nog niet zeggen dat hij nooit meer in de huid van Grissom kruipt.

Project
Maar op een andere manier dan je zou verwachten. William wil af en toe best nog zijn gezicht laten zien in de serie, maar er staan nog veel grotere CSI-projecten op stapel.

RadioTimes
In de RadioTimes van eind april vertelt hij in een interview dat hij met de directeur van CBS en Jerry Bruckheimer (de man achter alle CSI-series, Pirates of the Caribbean etc.) aan het praten is over een tweedelige CSI-miniserie. In deze mini spin-off, die zich afspeelt in Parijs, zal ook Grissoms grote liefde Sara Sidle (Jorja Fox) een belangrijjke rol spelen.

CSI, the movie
En dat is nog niet alles. Het staat namelijk nu al vast dat er ook een CSI-film komt! William: "Normaal gesproken wachten de makers met een film tot de serie is gestopt." Maar dat ligt bij CSI toch een tikje anders. "Als we moeten wachten tot de serie is afgelopen, zitten we straks met een negentigjarige Grissom", lacht hij.

Niet geschikt voor tv
Maar dat is niet de hoofdreden dat er nu al een film wordt gemaakt. William: "Het gaat in eerste instantie om het verhaal en niet om geld. Je doet het omdat je een verhaal hebt dat niet geschikt is voor tv, maar wel een CSI-perspectief verdient. En omdat het publiek het graag wil."

Dubbel gevoel
Een Europese mini spin-off, een film... Je gaat hierdoor toch denken dat William maar geen afscheid kan nemen van zijn de rol die hem wereldberoemd maakte. Volgens de acteur zelf zit hier wel wat in. "Het is een beetje dubbel; van de ene kant voel ik me, voor het eerst in tien jaar, weer helemaal mezelf. Maar aan de andere kant mis ik Gil Grissom heel erg."

Extra:
-->
Alles over deze serie vind je op de Populaire TV-pagina van CSI.
--> Praat mee op het CSI-forum!
--> Meer nationaal en internationaal entertainmieuws vind je hier: Artikelen.

Meer over