De terugkeer van Jin

Een van de meest schokkende momenten van de afgelopen seizoensfinale was de ogenschijnlijke dood van Jin (de helikopter met de Oceanic Six was net opgestegen toen het vrachtschip waar hij was achtergebleven ontplofte).

Maar zoals wel vaker in deze serie blijken dingen anders in elkaar te zitten dan je denkt. Zo zien we Jin wel degelijk terug in seizoen 5 van Lost. En niet alleen in een enkele flashbackk: nee, de scènes met Jin worden juist een van de spannendste verhaallijnen van het seizoen.

Script
Voor veel mensen zal deze ontdekking als een grote verrassing komen, maar Daniel Dae Kim (die Jin in Lost speelt) was er natuurlijk al veel langer van op de hoogte. "Ik heb altijd geweten dat Jin niet dood zou gaan op het schip", vertelt de acteur in een videopodcast. "Toen ik het script van die aflevering kreeg, was Damon (Lindelof, een van de producers, red.) zo vriendelijk om me te bellen en uit te leggen dat het voor Jin nog niet afgelopen is."

Frans
Wanneer we Jin precies terugzien? In een aflevering genaamd This place is death op het regenachtige eiland. Jin zwalkt suf en gedesoriëenteerd door de jungle wanneer hij wordt opgepikt door een paar aardige Fransen. "Weer een nieuwe taal die Jin moet leren om te kunnen communiceren", lacht Daniel.

Danielle Rousseau
Om het allemaal nog mysterieuzer te maken: een van de Fransozen is niemand minder dan een jonge Danielle Rousseau. Het lijkt er sterk dat op Jin in het verleden of parralel universum is beland, maar met Lost weet je het natuurlijk maar nooit!

Hoe denken jullie hierover? Is Jin aan het tijdreizen geslagen, en zal Sun ooit weten dat ar man en vader van haar kind nog in leven is? Reageer!

Reageren