De tv-serie Bellicher krijgt een vervolg in de bioscoop

1 maart 2012 18:03 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De met actie gevulde tv-serie Bellicher; De Macht van Meneer Miller krijgt een vervolg in de bioscoop. De film is gebaseerd op Cel, het tweede boek in de Bellicher-reeks.

Schrijver Charles den Tex verkocht in totaal al meer dan 1,1 miljoen spannende boeken met Bellicher in de hoofdrol. Bij zo'n groot succes bestaat er altijd interesse van tv- en filmmakers. Bijzonder is dat het eerste boek door de VPRO als tv-serie naar het kleine scherm werd gebracht, en dat het tweede boek nu naar het grote scherm gaat.

De held
De opnames starten in maart 2012 en Daan Schuurmans (hier op een foto uit de tv-serie, naast Anna Drijver) zal de held uithangen. "Ik heb heel veel zin opnieuw in de rol van Michael Bellicher dit huiveringwekkende en zenuwslopende avontuur aan te gaan."

Verhaal
Michael Bellicher is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. Michael ontkomt en gaat koortsachtig op zoek naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom?

Release
In september zal de thriller in de bioscopen draaien.

Meer over