De tweede afvaller: Hans Schiffers

Iedere vrijdag lees je op Televizier.nl het verslag van het interview van Radio 2-diskjockey Hans Schiffers met de laatste afvaller van Wie is de Mol? Deze week: Hans Schiffers zelf.

Niemand had het zien aankomen (vooral hijzelf niet), maar toch moest Hans Schiffers afgelopen donderdag het toneel van Wie is de Mol? verlaten. Na Vera Mann is hij de tweede afvaller van de Mol 2009. Omdat Hans voor deze 'afvalrubriek' natuurlijk moeilijk zichzelf kan interviewen, liet hij dit over aan Radio 2-collega Sander de Heer.

Sander: Bij de derde aflevering eruit liggen... En je was zo fanatiek, Hans! Hoe kan dit?

Hans: "Dat heb ik mezelf ook afgevraagd. Maar ja, je kunt Wie is de Mol? zelf wel vaak kijken, dat wil dus nog niet zeggen dat je automatisch een voorsprong hebt op de anderen."

Sander: Was het zo ingewikkeld dan?

Hans: "Ja, best wel. Kijk, het programma is een enorm circus waarin de deelnemers elkaar ook behoorlijk gek lopen te maken. Dat eist toch echt zijn tol. Maar ik ben blij dat ik er toch drie afleveringen bij heb kunnen zijn. Dat was toch een volle week in Noord-Ierland."

Sander: Dan de test: dacht je zeker te weten wie de Mol was?

Hans: "Honderd procent zeker zelfs. Zoals ik ook al vertelde in mijn blog: ik dacht zeker te weten wie aan het Mollen was. Ik was tijdens de test dan ook zeker van mijn zaak, maar in de derde aflevering is het altijd beter om je antwoorden over een paar personen te verspreiden, dus dat heb ik ook gedaan. En dan krijg je dus een rood scherm..."

Sander: Wat heb je daarna gedaan? Je had in de zomer namelijk vijf weken vrijgenomen en niemand bij radio 2 heeft je in die periode ook maar ergens gezien. Ben je in je eentje door Noord-Ierland gaan trekken ofzo

Hans: "Ha ha nee, helaas niet. Ik heb die periode afgesloten van de rest van de wereld thuisgezeten. Zo heb je trouwens wel tijd om nog eens goed over alles na te denken."

Sander: En nu weet je wel wie de Mol is?

Hans: "Dat valt tegen, hoor. Eenmaal thuis ging ik vooral mijn Mollenboekje bekijken en nieuwe theorieën bedenken, want echt: dát houdt dus nooit op. Maar uiteindelijk kom je er toch nooit helemaal uit."

Sander: Ga je nog terugkomen in het spel? Dat is in voorgaande jaren natuurlijk ook al eens gebeurd...

Hans: "Wie weet."

Sander: Is dat echt alles wat je daarover kan zeggen?

Hans: "Ik kan je helaas niet meer vertellen dan dat. Weet je, zoals Froukje zou zeggen: Wie is de Mol? is gewoon een echte 'mindfuck'."

Schiffers.fm
Benieuwd naar het interview met Hans? Check dan vooral ook de site van Schiffers.fm en beluister het fragment nog eens terug.

Reageren