De vijfde afvaller: Sebastiaan Labrie

Iedere week lees je op Televizier.nl het verslag van het interview van Radio 2-diskjockey Hans Schiffers met de laatste afvaller van Wie is de Mol? Deze week: Sebastiaan Labrie!

Omdat Radio 2 bezig was met de Week van de jaren 60, sprak Hans dit keer niet live met de afvaller. Het interview met Sebastiaan werd op de website van Schiffers.fm uitgezonden.

Hans: Je ben dus niet de mol!

Sebastiaan: Nee, maar ik had het gevoel dat dat al duidelijk was. ik was er ziek van man, toen ik er uit ging!

Hans: Ook niet de mol die Pieter Jan Hagens op het oog had ja. Was je daar verbaasd over?

Sebastiaan: Ja, eigenlijk wel een beetje. Ik heb het spel gewoon met ongelooflijk veel plezier gespeeld. Omdat dit een vrij unieke kans was, ging ik er alles uithalen dat er in zat. En dat deed ik met zoveel overgave dat mensen door gehad moeten hebben dat ik aan het mollen was om het mollen, en niet omdat ik echt de mol was.

Hans: Waarom heb je dat gedaan dan?

Sebastiaan: Wanneer krijg je ooit de kans om dat te doen joh? Dit is juist een spel dat draait om leugens. En ik ben zelf altijd iemand die de waarheid belangrijk vindt, dus ik wilde gaan doen waar ik anders nooit de kans voor krijg. Gewoon intriges. All in the name of the game. Bedrog. ik vond het schitterend om te doen maar het brak me ook erg op.

Hans: Ja? Hoe?

Sebastiaan: Ik ben juist iemand die een band met mensen heeft. Maar er was nu nooit eens een moment dat je kon zeggen 'jongens, alle grappen opzij en laten we eens een normaal gesprek hebben'. Maar altijd dat je maar door moet gaan.

Hans: Zelf was je ook redelijk onvermoeibaar. Er was geen moment dat je verslapte. Je ging maar door met theorie├źn bedenken, dat heb ik zelf ook aan den lijve ondervonden.

Sebastiaan: Ik ben een ontzettend spelletjesdier. ja, juist omdat ik dacht dat je deze kans nooit krijgt. Ik dacht ik ga er helemaal voor.

Hans: Maar wat we zagen was de grootste wannabe mol aller tijden!

Sebastiaan: Dat zou kunnen! Stel dat je ooit nog mee kunt doen zou ik trouwer blijven aan wie ik zelf ben. Nu was ik toch een beetje mijn latente ADHD- kant vol uitgebuit. Ik vond het tegelijkertijd schitterend maar ook dodelijk vermoeiend.

Hans: Welke tactiek hadden we gezien als je gewoon Sebastiaan Labrie was geweest?

Sebastiaan: Geen idee. Weet jij het?

Hans: Ik heb gezien dat ik veel te opzichtig bezig was allerlei verdachtmakingen te realiseren. Maar voor jou geldt dat misschien heel anders. Maar denk eens na?

Sebastiaan: Met deze ervaring, als ik nu de Mol was, dan weet ik dat ik me rustig zou moeten houden. Nu had ik de neiging op de voorgrond te treden. Gewoon omdat ik haantje de voorste wil zijn omdat ik dat zo leuk vond om te doen. Als mol moet je je rustiger houden, kijken naar hoe de groep iets doet en daar gebruik van maken.

Hans: Kun je dat?

Sebastiaan: Dat weet ik niet eens. Dus ik weet niet of ik een goede Mol ben. Ik ben heel goed in pret schoppen en dat heb ik gehad. Maar of ik daardoor een goede speldeelnemer ben laat ik even in het midden. Maar ik heb me ongelooflijk vermaakt. En ik baalde echt zo dat ik er uit was.

Hans: Hoe lang heb je op bed gelegen om dat te verwerken?

Sebastiaan: Het was over en ik ben om drie uur naar hotel mijn hotel gebracht. Ik ben mijn hotelkamer in gegaan en niet meer uit gekomen. Thuis ben ik nog een week over de zeik geweest dat ik het spel niet meer mocht spelen. Want de spellen zijn super. Ik was er echt ziek van!

Schiffers.fm
Benieuwd naar het interview? Check dan vooral ook de site van Schiffers.fm en beluister het fragment nog eens terug!

Extra:
- meer informatie over Wie is de mol!
- het Wie is de Mol forum!


Reageer:
Is het goed dat Sebastaan er uit ligt?

Reageren