De volkszanger en de volkskakker

In een strak, onflatteus, zilveren pakje door een gat in een snel dichterbij komende gipsplaten muur zien te kruipen. Dat is het Japanse concept dat al 35 landen heeft veroverd en nu is Nederland aan de beurt.

Onder leiding van Beau van Erven Dorens en Gerard Joling (foto) gaan twee teams van BN'ers de strijd met elkaar aan. En Beau en Gerard zelf worden niet gespaard.

Waarom moet Nederland dit programma zien?

Beau: "Het is ontzettend geestig. Je moet geen interessante gesprekken verwachten, dit wordt lachen gieren brullen."
Gerard: "Het is een giller. Het is leuk om mensen in het water te zien vallen. En de samenwerking met Beau gaat fantastisch."

Hoe zijn jullie een duo geworden?

Gerard: "Ik kwam Beau wel eens tegen bij schnabbels en dan zei ik altijd dat hij naar SBS moest komen. Ik was fan. Toen ik hoorde dat het contract van Beau bij RTL afliep, heb ik meteen de programmaleider van SBS 6 gebeld. De directie nam contact met hem op en toen was het zo rond."

Beau: "Ik wist meteen dat het lachen zou worden met die Joling. Gerard heeft een genadeloze timing. Hij kan het publiek met één woord aan het lachen maken. Ik ben meer een praatjesmaker. We zijn een perfecte combinatie: de volkszanger en de volkskakker."

Nu even het heikele punt van de show: de pakjes…

Beau: "In het begin dachten we wel even: waar zijn we aan begonnen?"
Gerard: "Ik vond dat het helemaal niet kon. Het is gênant. Als je hier aan meedoet, is het niet voor de pakjes."

Beau: "Maar je bent het ook zo weer vergeten. Dan ben je alleen maar met die muur bezig."
Gerard: "Ik vind het vooral confronterend in de vertraagde beelden. Dan denk ik: 'Oh my god!' Het is vreselijk. Mocht ik dit seizoen overleven, dan gaan er tien kilo af. Dan kan ik ook veel gemakkelijker door die gaten in de muur heen."

Die muur ziet er keihard uit. Gaat er nooit eens wat mis?

Beau: "Ik ben overal al gevallen en ik heb overal pijn. Je kunt heel ongelukkig terechtkomen."
Gerard: "We hadden de 'Sterkste man van Nederland' te gast. Die raakte helemaal buiten westen omdat-ie de zesvoudig wereldkampioene powerliften bovenop zich kreeg. Dat was wel een beetje angstig. Zelf ben ik niet bang. Ik ga er vol in. Anders moet je er niet aan beginnen."

Reageren