De (voorlopig) allerlaatste Ushi ooit - Achtergrond

Al sinds 1999 neemt Wendy van Dijk (inter)nationale beroemdheden beet als de Japanse Ushi. Vanavond voor het laatst.

Het is een treurige dag. Dit is namelijk de allerlaatste keer dat we Wendy van Dijk in haar zwarte Ushi-ensemble bekende mensen in de maling zien nemen. Al hield Wendy bij de aankondiging in RTL Boulevard nog wel een slag om de arm: „Dit is even het laatste seizoen met Ushi en alle typetjes. Ik denk dat de Ushi-film een heel mooie afsluiter is. Daarna laat ik het even rusten.”

Jammer, maar helaas

Wendy’s vriend en RTL-baas Erland Galjaard kon zijn teleurstelling niet verbergen. „Als directeur denk je: ‘Shit, ga door, je haalt elke week 2 miljoen kijkers binnen.” Maar begrip had hij ook voor het besluit van zijn geliefde: „Het is een geheid succes en veel mensen genieten ervan. Maar als partner begreep ik het dat ze afscheid wilde nemen van die typetjes. Er zit zo veel energie en werk in zo’n typetje.”

Hoogtepunten

De aflevering van vanavond is een compilatie met hoogtepunten uit het afgelopen seizoen. Ushi neemt hierin onder anderen Baywatch-held David Hasselhoff en de Britse comédienne Ruby Wax nog eens ongenadig in de maling.

Eerste keer

Ushi's geestelijke moeder weet nog precies hoe het allemaal begon. Aan Televizier vertelt ze: "Het eerste interview was met Roel Kyvelos uit de soap Goudkust. Als hij er niet in was getrapt, waren we er direct mee gestopt, maar hij ging er vol in. Ushi maakte toen nog deel uit van Ken dit?, een verborgen cameraprogramma met Hans Kraay jr. Het was het best bekeken deel van het programma. Toen zei nota bene mijn oude collega Matthias dat ik een eigen programma van Ushi moest maken. En binnenkort is ze in de bioscoop te zien.”

Reageren