De Wereld Draait Buiten 2013 is helemaal uitverkocht

In de Wereld Draait Door moeten muzikale gasten zich behelpen met één minuut speeltijd. In De Wereld Draait Buiten geeft Matthijs van Nieuwkerk artiesten meer de ruimte.

De Wereld Draait Buiten is een spin-off van de populaire talkshow De Wereld Draait Door om de zomer door te komen.

Westergasfabriek

Het festival speelt zich vandaag van 13.00 tot 23.00 uur af op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Op zes verschilende podia treden zowel jonge talenten als gevestigde artiesten op.

Grote namen en Nederlands trots

Een van de grootste namen op het affiche is die van de Amerikaanse indierockband Vampire Weekend. De Belgische groep Triggerfinger zal veel liefhebbers van harde rock naar het evenement lokken. Uit eigen land verwelkomt Matthijs van Nieuwkerk onder meer The Opposites, Ali B, Blaudzun, The Kik en singer-songwriter Douwe Bob.

Naast popmusici komen er schrijvers, stand-up comedians en ‘Parade-achtige vrolijke nonsens’ aan bod. De Vara zendt ­vanavond anderhalf uur lang impressies uit van het spektakel.

Uitverkocht

Afgelopen vrijdag maakte Mojo Concerts bekend dat de eerste editie van het festival volledig is uitverkocht. Met dit lekkere weer erbij kon het festival niet anders dan een succes worden.

Reageren