De Wereld Draait Door gaat per 1 januari naar Nederland 1

Per 1 januari lijkt de droom van Matthijs van Nieuwkerk uit te komen, De Wereld Draait Door gaat vrijwel zeker naar Nederland 1.

Gerard Timmer, de directeur televisieprogrammering van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft voorgesteld dat DWDD per 1 januari naar Nederland 1 verhuist. Ook heeft hij in het voorstel een dagelijks interviewprogramma om 20.30 op Nederland 2 toegevoegd. “De verschillende omroepen kunnen intekenen op de 'slots', de omroep met het beste voorstel mag het programma maken”, zegt NPO-woordvoerder Etienne Buijs.

Gat op Nederland 3

De geruchten over een verhuizing gingen al eerder de ronde, maar nu lijkt het toch echt te gaan gebeuren. Met de verplaatsing blijft er wel een gat over op Nederland 3 en welk programma dat gaat opvullen is nog niet bekend. “We zien dagelijkse fictie zeker als een mooie manier om jongeren te bereiken,” liet Maarten van Dijk, tv-directeur van BNN, al eerder weten. Het zou dus zomaar kunnen dat er weer een soap op de Publieke Omroep komt en dat zou de eerste zijn sinds de stop van Onderweg naar Morgen.

Eva Jinek op 2?

Voor het interviewprogramma op Nederland 2 lijkt Eva Jinek de geschikte kandidaat. Ze maakte namelijk laatst de overstap van WNL naar KRO-NCRV.

 

Reageren