De Wereld Draait Door in het teken van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum opent op 13 april haar deuren, maar De Wereld Draait Door mocht al eerder naar binnen. Op 4 april staat het programma in het teken van het museum.

Aan DWDD de eer om met camera's al een rondje te lopen in het geheel gerestaureerde museum. In de uitzending van 4 april staat het programma hier dan ook uitgebreid bij stil; Nico Dijkshoorn schrijft gedichten over zijn lievelingswerken uit het museum, Joost Zwagerman neemt de kijker mee op een toer langs alle pronkstukken en topkok Robert Kranenborg fleurt zijn favoriete stillevens op met bijpassende gerechten.

Favoriete kunstwerken

Maar er is meer; Jan Mulder geeft zijn ongezouten mening over de gerestaureerde buitenkant van het museum. Ook Adriaan van Dis, Marc Marie Huijbregts, Fidan Ekiz, Felix Rottenberg, Hans Aarsman, Peter Vandermeersch, Cecile Narinx en Johan Fretz vertellen aan tafel over hun bezoek en laten hun favoriete kunstwerken zien.

Maandagavond (25 maart) is Ruud Gullit al te gast in De Wereld Draait Door om zijn jeugherinneringen van het Rijksmuseum te delen. De moeder van Ruud werkte vroeger jarenlang als schoonmaakster in het museum.

Meer over:

Reageren