De Wereld Draait Door naar Nederland 1?

Het lijkt erop dat de droom van Matthijs van Nieuwkerk werkelijkheid wordt. De geruchten dat DWDD naar Nederland 1 verhuist worden steeds sterker.

Het is geen geheim dat Matthijs van Nieuwkerk ‘zijn’ DWDD graag naar Nederland 1 ziet verhuizen. Maar nu lijkt het er op dat het toch gaat gebeuren. De verhuizing zal voor een grote verschuiving zorgen bij de publieke omroep. Naar verluidt zal De Wereld Draait Door tussen 19.00 en 20.00 geprogrammeerd worden en dat is vlak voor Het Journaal van Acht Uur.

Aardverschuiving in bij de Nederlandse Publieke Omroep

Met deze verschuiving hoeft Het Acht Uur Journaal niet meer te concurreren met DWDD en daardoor ontstaat er ruimte op andere zenders om op 20.00 uur iets uit te zenden. Klein minpuntje is dat het programma van Van Nieuwkerk dan moet gaan concurreren met RTL Boulevard.

Matthijs van Nieuwkerk aast op Pauw en Witteman

Lange tijd aaste Matthijs op het tijdslot van Pauw & Witteman, maar dat ging niet door. “Bovendien, bij de publieke omroep hebben Jeroen en Paul terecht veel succes en als zij er ooit mee zouden stoppen, moet er misschien wel zo’n soort talkshow voor terugkomen; strenge journalistiek, zonder toeters en bellen. Dat programma wil ik niet maken. Ik wil naast kritische ondervraging ook graag wat ophef en vertier, humor, muziek; vaudeville zoals DWDD dat allemaal in zich verenigt", vertelde Van Nieuwkerk eerder dit jaar in Broadcast Magazine.

De VARA ontkent niks

De VARA ontkent de verhuizing overigens niet. “Er is op dit moment nog niets over te zeggen. De uitzendschema’s zijn nog volop in ontwikkeling en alles is nog in overweging”, laten ze weten aan de website zappen.blog.nl. Volgens de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zal er nog geen verhuizing plaatsvinden in september. “Daar is absoluut geen sprake van. De schema’s staan al vast, DWDD blijft 19.30 uur op Nederland 3.”

Reageren