De Wereld Draait Door terug van zomervakantie

De zomer is bijna voorbij en dat heeft ook voordelen. De Wereld Draait Door is terug! 

„De eerste maand zijn de verkiezingen dominant”, vertelt Matthijs over het nieuwe seizoen. „Maar we proberen wel origineel te zijn. Dolf Jansen doet elke dag een conference en wonderkind Sywert van Lienden is vaak te gast.” Ook usual suspects als Felix Rottenberg, Jan Mulder en Peter R. de Vries schuiven regelmatig aan.

Jakhals Jelte

Buiten de verkiezingen om zijn er ook nog wat nieuwigheden te melden. De 'recordings' komen niet terug omdat alle artiesten wel zo'n beetje geweest zijn, er is een nieuwe Jakhals die Jelte heet en er zullen dit seizoen wat nieuwe tafelheren en dames van de partij zijn. De eerste nieuwe maakt haar debuut vanavond: Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing.  

Digitaal Magazine

Dit najaar lanceert DWDD ook een digitaal magazine voor tablets met daarop informatie over gasten, rubrieken, lijstjes en de mogelijkheid om je eigen uitzending samen te stellen. 

Verrassing

„En we hebben met DWDD nog een enorme verrassing tijdens de Boekenweek”, zegt Matthijs. „Maar daar kan ik verder nog helemaal niets over zeggen.” 

De gasten in de eerste aflevering: Alexander Pechtold, Jan Mulder en Felix Rottenberg. Tafeldame is Sheila Sitalsing. De nieuwe huisband is The Kik. 

De uitzending is om 19.25 uur op Ned. 3

Reageren