De Wereld Draait politiek door

Op 31 mei zal de De Wereld Draait Door negen extra uitzendingen in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen maken. Deze uitzendingen zullen De Wereld Draait Door - De Toegift gaan heten en beginnen na het officiële seizoenseinde van het programma.

Het programma wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en programmamaker Felix Rottenberg zal de vaste tafelheer zijn.

Ze doen het echter niet alleen. Maurice de Hond zal dagelijks de laatste peilingen brengen. Daarnaast zullen politici, captains of industry, schrijvers, wetenschappers, kunstenaars en sporters aan de tafel plaatsnemen. Ook zullen Jort Kelder en Prem Radhakishun regelmatig aan tafel schuiven om commentaar te geven.

Nederland Kiest
Het is overigens niet de eerste keer dat Rottenberg en Nieuwkerk samen een politiek programma maken. In 2003 maakten de twee al het programma Nederland Kiest in de aanloop van de verkiezingen in dat jaar. Het programma werd toen gemaakt in opdracht van NOVA / Den Haag Vandaag en zeer goed bekeken.

De laatste reguliere aflevering van DWDD zal op 21 mei aanstaande te zien zijn. In de week daarop zullen er compilaties van de beste momenten uit de vijf jaar dat het programma gemaakt wordt uitgezonden. Op 31 mei wordt de eerste toegift uitgezonden.

Reageren