De winnaar van So You Think You Can Dance 2012 is: Frederic!

De 19-jarige Frederic Smit mag zich de gelukkige winnaar van So You Think You Can Dance seizoen 5 noemen.

Zestien weken lang zat Frederic in de running voor de hoofdprijs van 25.000 euro, een dansopleiding in het buitenland en misschien nog belangrijker: de titel ‘beste danser van Nederland en België’. Althans de beste van alle aanmeldingen van So You Think You Can Dance van dit jaar, en dat waren er duizenden.

Ongelofelijk resultaat 

De Vlaming kwam als beste uit de bus en dat verbaasde hem zelf nog het meest: "Hetgeen wat ik nooit heb verwacht is uitgekomen", reageerde hij na de uitzending. "Het is echt ongelofelijk."

So You Think You Can Dance

Frederic nam het in de finale op tegen Kalila, Denden en Vivian. Al snel hoorde hij bij de laatste drie, toen Denden als eerste het veld moest ruimen. Na de solo-optredens stelden Frederic en Vivian zich veilig, ten koste van Kalila, die naar huis werd gestemd. En dus ging de titanstrijd tussen Vivian en Frederic. Het overgebleven paar danste een duet op het nummer One van Swedish House Mafia, waarna de beslissende stemronde kon beginnen. Uiteindelijk kreeg Frederic de meeste stemmen en won hij de finale van So You Think You Can Dance.

Hieronder zie je Frederic en Denden in actie tijdens de finale:

Reageren