De winnares: Viviënne van den Assem

Zij weet als een van de weinigen zeker wie het is, maar kan er tot volgende week donderdag niets over zeggen: Viviënne van den Assem is de winnares van het negende seizoen van Wie is de Mol? Hans Schiffers vroeg haar vrijdagmiddag in zijn radioshow hoe zij de finale heeft ervaren.

Hans: Welkom in de studio, Viviënne! Nou, het hoge woord is eruit, iedereen weet het nu. Jij bent de winnaar van Wie is de Mol? Wat heb jij gisterenavond (donderdag, red.) gedaan?

Viviënne: "Ik heb samen met een aantal goede vrienden - die trouwens zelf allemaal echte Mol-fans zijn - naar de aflevering gekeken. Dat was wel raar, want ik kon natuurlijk heel lang niets zeggen. En toen het moment kwam dat ik had gewonnen, hadden mijn vrienden eerst zoiets van: 'huh'? maar daarna barstte natuurlijk het feest los."

Hans: Wat ging er door je heen toen je de winnaar bleek te zijn?

Viviënne: "Nou, eerst besefte ik het niet echt. Het was ook allemaal zo onverwachts... Nou ja, je hoorde het net zelf in het fragment: Pieter Jan vertelt eerst dat ik ver gekomen was, maar dat het ‘hier ophoudt’. Toen dacht ik: shit, ik heb verloren. En toe zei hij ineens dat ik had gewonnen!"

Hans: Dat betekent dat jij nu ook weet wie de Mol is en wie de verliezend finalist. Hoe moeilijk was het om die definitieve keuze te maken?

Viviënne" "Heel moeilijk. Weet je, vanaf het moment dat je nog met zijn vijven overblijft, ga je zo op elkaar letten. Alles wat iedereen doet, kan nou net datgene zijn wat hem of haar de Mol maakt. En dat wantrouwige gedrag houdt gewoon niet op voordat Pieter Jan zegt wie de Mol is."

Hans: Jij had tijdens Wie is de Mol? een handig pact gesloten met Dennis. Hij heeft zelfs ervoor gezorgd dat jij in de finale kwam.

Viviënne: "Ja, daarom was het ook zo zuur toen hij naar huis moest, daar baalde ik heel erg van. Het was ook lastig dat ik met die vrijstelling de finale inging. Je maakt de test niet, dus je weet ook niet zeker of je wel goed op weg bent. Dus ik viel even in een gat, maar je weet ook: het spel gaat door."

Hans: Is er leven na Wie is de Mol?

Viviënne: "Ik kan nu pas echt blij zijn, hoewel ik natuurlijk nog niet alles kan zeggen, want ik bedoel: wie is nou de Mol? Het was eerlijk gezegd ook best vermoeiend allemaal."

Hans: Echt waar? Op het scherm zag je er altijd best ontspannen uit.

Viviënne: "Ja, de opdrachten waren ook heel leuk. Het vermoeiende zit em erin dat je in je hoofd steeds alles aan het nalopen bent."

Hans: Ben je door dit programma een betere actrice geworden

Viviënne: "Lastige vraag, maar nee, niet echt. Ik ben ook gewoon mezelf gebleven. Vind jij van wel dan?"

Hans: Nou, ik vond het met al die acteurs best lastig. Rick, Jon, Anniek... Maar jij was wel een heel leuke kandidaat om naar te kijken.

Viviënne: "Maar volgens mij heb jij mij wel ooit verdacht."

Hans: Ja, daarom lag ik er ook zo snel uit.

Schiffers.fm
Benieuwd naar het interview met Hans? Check dan vooral ook de site van Schiffers.fm en beluister het fragment nog eens terug. Of speculeer mee op het forum over wie de Mol is: Jon of Anniek?

Reageren