De zevende afvaller: Dennis Storm

Iedere week lees je op Televizier.nl het verslag van het interview van Radio 2-diskjockey Hans Schiffers met de laatste afvaller van Wie is de Mol? Deze week: Dennis Storm! Hij is de zevende afvaller.

(Met Rick Engelkes, vorige week de zesde afvaller, had Hans helaas geen interview...)

Hans: Het is triest om er als eerste uit te gaan, maar het is ook heel erg om er vlak voor de finale uit te gaan. Zeker voor iemand met een winnaarsmentaliteit als jij.

Dennis: Dat heeft twee kanten. Vera ging er als eerste uit, maar dat heeft als voordeel dat je nog niet zo in het spel zit dat je er onderdeel van bent geworden. Als laatste er uit is enerzijds heel goed omdat je wel heel veel mee hebt mogen maken, maar aan de andere kant is het net als de Mount Everest beklimmen en dan net voor de top weer terug moeten omdat er een onweer komt of zo.

Hans: Wat ging er mis, als je het voor jezelf op een rijtje zet?

Dennis: Nou ja, volgens heb ik gewoon van Anniek verloren. Zij heeft de test beter ingevuld dan ik. En ik heb misschien de ergste vorm van tunnelvisie ooit, maar ik weet wie de Mol is maar ik weet niet wat z'n favoriete huisdier is bijvoorbeeld.

Hans: Z'n?

Dennis: Hm, ja, hahaha. En dat weet Anniek dan wel, of Anniek is de Mol. Maar ik blijf erbij.

Hans: Je hebt een pact gesloten met Vivienne. Heeft zij ook een pact gesloten met jou?

Dennis: Ja, dat lijkt me dan wel. Hoezo?

Hans: Nou ja, omdat zij iedere keer weer constateerde dat het voor jou wel teleurstellend moest zijn om afspraken met je te maken.

Dennis: Ja, dat klopt op zich wel. Maar goed, in de aflevering hiervoor hadden we het doel om Rick eruit te werken. En dat is niet helemaal gegaan als de bedoeling was, maar het is uiteindelijk wel gelukt.

Hans: Hoe heb je de dynamiek van de groep ervaren? Op mij kwam je over als een echte einzelgänger en dat is misschien lange tijd je kracht geweest, maar ergens in die kokende pot moet toch van alles hebben plaatsgevonden?

Dennis: Nou ja, ik vond het in het begin heel moeilijk. Toen we nog met tien mensen waren, toen had ik er heel veel moeite mee omdat je iedereen heel goed leert kennen, maar tegelijkertijd ook weer niet. Want iedereen is alleen maar met het spel bezig en je weet niet precies in hoeverre het spel door gaat. En dan komt iedereen er achter dat het spel continu doorgaat. Dat was voor mij heel moeilijk.

Toen we eenmaal naar Jordanië gingen, toen waren we daar met z'n zevenen, zessen, toen werd het steeds relaxter. Iedereen was met zijn eigen spel bezig en het was wel duidelijk hoe iedereen zijn kansen waren.

Hans: Maar vindt er niet ook een soort psychoterreur plaats? Want het lijkt mij dat het steeds moeilijker wordt als je naar het einde, naar de finale aan het gaan bent. Juist omdat er zoveel gebeurt en er zo weinig mensen zijn om op te letten.

Dennis: Dat klopt. Maar ik ervaarde dat toch wat anders. Dat is misschien goedgelovig. Van Froukje wist ik zeker dat zij het niet was. En toen vloog zij er jammer genoeg uit. Sebastian was wel verdacht, maar ik vond hem te verdacht. Dus het was wel relaxt dat ik hem uit kon sluiten. En in de laatste drie afleveringen had ik dat met Viev. En ik had helemaal niet het idee dat zij het was, dus ik hoefde haar niet te wantrouwen. Ik zat maar op een persoon te letten. Misschien dat dat ook mijn fout was.

Hans: Nou ja, dat zullen we dan zien. Je bent een echte speler. Is dat de reden waarom je de Mol niet wilde zijn?

Dennis: Ja, dat had ik ook in het voorgesprek en daar was ik heel bang voor. Toen we in een kasteel beelden terugzagen van de sollicitaties en daarin heb ik heel duidelijk gezegd dat ik de Mol niet wilde zijn. En ik was bang dat het geluid aan stond en dat mensen dat zouden horen. Maar ik wilde gewoon het spel spelen.

Hans: Hoe bijzonder was het voor jou om aan dit spel mee te doen?

Dennis: Fantastisch, echt. Ik heb het geluk dat ik veel mag reizen voor BNN maar dit was een fantastisch avontuur. Je zit in een spel en je weet 's ochtends niet wat je 's middags gaat doen. Dan zit je in een busje in de woestijn in Jordanië en dan lig je in de dode zee.

Hans: Heeft het je nog iets opgeleverd?

Dennis: Een fijne herinnering. Ik luister heel veel muziek en dan hoor ik bepaalde muziek en dan zit ik weer terug in die flow, dan zit ik weer in dat busje in Jordanië.

Schiffers.fm
Benieuwd naar het interview? Check dan vooral ook de site van Schiffers.fm en beluister het fragment nog eens terug!

Extra:
- meer informatie over Wie is de mol!
- het Wie is de Mol forum!


Reageer:
De vraag der vragen: wie is volgens jou de Mol?

Reageren