Deal or no deal stopt

Dat Beau van Erven Dorens met ingang van komend seizoen bij SBS te zien is, wisten we al. Maar nu is ook duidelijk dat voor de spelshow Deal or no deal, die Beau jarenlang presenteerde, geen nieuwe presentator zal worden gezocht.

Dat betekent dus het einde van het goedbekeken spelprogramma. Beau presenteerde Deal or no deal voor het eerst bij Talpa (later Tien) en nadat die zender werd overgenomen door RTL, ging hij daar lekker verder met het uitdelen van duizenden euro's.

Vervanging
Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL, vertelde in het AD dat hij geen brood ziet in een nieuwe presentator voor de spelshow, maar bij andere programma's wordt wel druk naar een vervanger voor Beau gezocht. "Met Deal or no deal stoppen we. Voor Het zesde zintuig hopen we snel een vervanger bekend te maken. Hetzelfde geldt voor zijn rol als teamcaptain bij Ik hou van Holland. Gelukkig blijft Jeroen van Koningsbrugge."

Geen stapje terug
Verder in het interview legt Erland uit dat alle presentatoren een mindere aanbieding krijgen als hun contract moet worden verlengd, omdat de markt is veranderd. Maar daar was Beau het niet mee eens. "Hij had hier een contract kunnen tekenen, maar dan had hij financieel toch wel een stapje terug moeten doen. Daartoe was hij niet bereid."

Past Beau bij SBS?
Erland vindt het oprecht jammer dat de presentator het RTL-schip verlaat. "Ik denk dat SBS 6 met hem een goede presentator in huis haalt. Je hebt geen tweede Beau. Ik weet alleen niet of Beau er goed aan doet, want ik denk dat RTL 4 beter bij hem past."

De programmadirecteur gaat verder: "Hij gaat bij SBS 6 vermoedelijk Beat the host doen, waarin de presentator het opneemt tegen een door het publiek gekozen tegenstander. Een leuk programma, maar ik betwijfel of Beau daarvoor de gedroomde presentator is."

Reageren