Debat over Binnenhof? (Update)

Royaltydeskundige Marc van der Linden heeft het druk sinds het blad Binnenhof uitkwam. Van der Linden is een van de drie hoofdredacteuren van het blad, dat een eenmalige uitgave over de privélevens van politici is. Dat houdt hem de laatste paar dagen goed bezig. Er komt een climax op tv. Als alles goed gaat, tenminste.

  • Update 17-05, 17.10 uur:
Van der Linden en Pechtold gaan bij Knevel & Van den Brink in debat!

Meer info onderaan dit artikel.

---

Origineel bericht 17-05-2010, 11.00 uur:
Debat over Binnehof?


Binnenhof is omstreden. Zo wordt er in het blad ingegaan op de inhoud van vuilniszakken van politici en worden talloze (vooral oudere) verhalen over vermeende seksuele escapades van de volksvertegenwoordiging nog eens dunnetjes overgedaan.

Dat blijft dan ook niet onopgemerkt: de afgelopen dagen werd het blad in verschillende programma's uitgebreid besproken.

Grens
Een van de grootste criticasters is Alexander Pechtold (D66), één van de politici waarvan het vuilnis werd omgespit. De politicus zag zijn vuilnis afgedrukt worden in het blad, en roept nu al sinds het verschijnen van de inhoud van het blad op tot zelfmatiging bij media.

Een grens wordt volgens hem overschreden, en 'We moeten ons afvragen of dit is wat wij willen', aldus de politicus.

Debat
Uit Van der Linden's Twitterpagina blijkt dat de presentator al de hele dag door media gevraagd wordt of hij met Pechtold in discussie wil gaan over de inhoud van Binnenhof. Beide heren willen wel, zo lijkt het.. alleen het medium waarvoor blijft een moeilijk punt.

Op zondag tweette Van der Linden:

"Aantal goede gesprekken gehad met @APechtold over #binnenhof. Hij wil, onder voorwaarden, in debat gaan morgen. Ik, onder voorwaarden, ook!"

Waarop op maandag volgde:

"Jammer... straks niet in debat met @APechtold in DWDD. Gisteren samen besproken hoe en wat, maar programma wil dat niet. Ander programma?"

"Ook met @APechtold gebeld en voorgesteld om debat elders te voeren. Als het Lagerhuis ons wil, zeg ik ja. Nova?"

"Maar... zometeen wel al bij BNR. Als het goed is, zit @APechtold daar ook. Kom maar op met debat!"

"Grappig! Ik wil niet (meer) met @APechtold in debat bij DWDD. Hij wil nu niet meer in debat op BNR. 't gaat dus niet om debat maar om podium."

"Ps dat ik niet met @APechtold bij DWDD wil zitten, heeft met opzet programma te maken en niet met hem."

"Telefoontje van eindredactrice van DWDD. Vindt 't flauw dat ik niet naar haar programma kom. Ik wil echt debat en dat kan daar niet, denk ik."

"Grappig hoe toon altijd omslaat in H'sum, als je voor ander programma kiest. DWDD is leuk programma om te zien, niet om in te zitten."

"'t Pleit voor @APechtold dat hij trouw is aan DWDD. Maar ik heb geen afspraken daar en hoef geen podium voor verkiezingen. Elders debat? Ja!"

... En tot het plaatsen van dit bericht was dit de stand van zaken. Of Van der Linden en Pectold elkaar ergens gaan treffen, blijft dus nog maar de vraag. Dat Van der Linden zelf aandacht genoeg krijgt, moge duidelijk zijn. Wordt vervolgd!

---

Update 17-05, 17.10 uur:
Debat over Binnenhof, bij Knevel & Van den Brink


Het is inmiddels duidelijk: Pechtold en Van der Linden zullen de degens kruisen bij Knevel & Van den Brink, dat maandagavond vanaf 23.00 uur op Nederland 1 van start gaat. Lees hier meer daarover.

Reageren